Wat doen we?

Een waaier aan activiteiten

Femma, dat zijn vrouwen die elkaar plaatselijk ontmoeten in groepen.
Avontuurlijk, creatief, culinair, sportief, informatief, cultureel, vormend, confronterend, genietend? Voor ieder wat wils in het activiteitenaanbod. Onze deuren staan open voor alle vrouwen. Ontmoeting staat centraal.

Ondersteuning op maat van onze groepen

Ervaren rot in het vak of nog maar recent (actief) Femma-lid?
Zit je met een vraag of een probleem?
Neem contact op met je groepsbegeleider. Ze ondersteunt je met plezier en zoekt samen met jou of je groep naar een oplossing.

Bij deze enthousiaste groepsbegeleiders kan je terecht om:

  • je groep bekend te maken
  • leuke activiteiten te organiseren
  • vormingen bij te wonen
  • te helpen je groep te verjongen en te vernieuwen

Belangenverdediging

Femma is een strijdbare vrouwenbeweging en wil het onrecht ten aanzien van vrouwen aankaarten. We stellen ons op als een strijdbare vrouwenorganisatie, die de ontplooiing van de vrouwen wil bevorderen. We verdedigen in het bijzonder de belangen van jonge vrouwen, allochtone vrouwen, alleenstaande vrouwen en kort geschoolde vrouwen. 

Je leest hier alles over bij Onze Visie.

Steun aan Wereldsolidariteit

Femma is een partnerorganisatie van Wereldsolidariteit, de derdewereldorganisatie van de christelijke arbeidersbeweging. Wereldsolidariteit bouwt aan de globalisering van de solidariteit. Wij dragen ons steentje bij door de campagnes te ondersteunen en door mee te werken aan de fondsenwerving.
Meer weten? Neem contact op met wereldsolidariteit@wsm.be of neem een kijkje op hun website.

Zingeving

Je wilt even ‘stop’ zeggen. Je zoekt meer. Of net minder. Je wil tot jezelf komen en even loskomen van je dagelijkse beslommeringen. Je wilt samen met anderen jezelf verdiepen in wat er écht toe doet. En dat met aandacht voor wat de wereld beweegt en anderen beroert. Met haar forum voor zingeving reikt Femma je die mogelijkheid aan.  Actie is heden vaak troef, maar stilstaan blijft nog altijd de ware proef.  Een uitdaging die we in Femma graag onder vriendinnen aangaan.

Meer weten?  Lees verder op de zingevingspagina.