Zeg op 25 november mee 'stop' tegen geweld op vrouwen!

Kom op zaterdag 25 november naar Brussel en stap mee tijdens deze nationale manifestatie tegen geweld op vrouwen. Deze manifestatie wordt georganiseerd door het platform Mirabal, die ongeveer zestig verenigingen en organisaties verenigt.  Ook Femma ondertekende.

Alle vrouwen worden in de loop van hun leven, van dicht bij of op afstand, geconfronteerd met verschillende vormen van geweld omdat ze vrouw zijn. Het gaat niet om eenmalige gebeurtenissen of om faits divers. Het geweld is een gevolg van een systeem dat inbreuk maakt op de vrouwenrechten en de integriteit en autonomie van vrouwen in het gedrang brengt. Het wordt zodanig verzwegen, gebanaliseerd, verontschuldigd, ontkend, …dat het onzichtbaar wordt voor het grote publiek. De problematiek wordt sterk onderschat en is nog steeds geen prioriteit op de politieke agenda.

Over de hele wereld willen vrouwen en mannen op deze dag een sterk signaal geven voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen.

Concreet: Afspraak op zaterdag 25 november om 14u aan het station Brussel Noord

Het facebookevenement

Doe ook mee aan deze mondiale/wereldwijde beweging, want een maatschappij zonder geweld tegen vrouwen is mogelijk! Geweld tegen vrouwen is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van heel de maatschappij!

Een uitgebreide oproep lezen voor deze manifestatie?  Dat kan hier

Van de kop tot de staart van de manifestatie zal een rode draad van het geweld zichtbaar zijn. Maak de draad nog langer en breng een stuk rode stof mee.

Reageer