Maakdag

Aanbod workshops

Hieronder een kort overzicht van de verschillende workshops.  De volledige informatie én het nodige materiaal vind je binnenkort hier.

1. Workshop Allemaal rondjes – 12€
Hou je ook van juwelen met een retrotoets of een hoekje af?
Dan ben je bij Julie aan het juiste adres. Zij maakt op eenvoudige wijze hippe en leuke juweeltjes.

Het is een leuk idee om dit samen met je mama of dochter (minimum 10 jaar) te komen. We hebben plaats voor 8 duo’s per workshop! Alleen inschrijven is ook mogelijk.

Uren: 14u-15u30 of 16u30-18u00

2. Workshop Kleur –en stijladvies – 12€
Meer dan ooit is kleding een symbool voor je imago. Goed gekleed gaan betekent rekening houden met een hele reeks factoren zoals je kleurtype, lichaamsbouw, persoonlijkheid, levenswijze, beroepsleven, hobby’s… Het lijkt wel een onmogelijke opgave. Zoek samen met een ervaren lesgever naar de perfecte harmonie tussen wie je bent en wat je aantrekt.

Uren:  14u-15u30 of 16u30-18u00

3. Workshop shambala armbanden maken – 12€
Trendy, handgeknoopte bedelarmbanden met een spirituele betekenis. De armbanden komen oorspronkelijk uit het Tibetaans Boeddhisme en geven een geluksboodschap mee van liefde en vrijheid. Je vindt ze overal, maar een zelf geknoopt exemplaar heeft toch een ietsje meer!

Uren:  14u-15u30 of 16u30-18u00

4. Workshop Gourmetburgers – 12€
Hamburgers moeten zowat de meest populaire comfort food ter wereld zijn. Maar tegelijk is de hamburger zowat het icoon geworden van de fastfoodeetcultuur. Toch kan een hamburger gemaakt zijn met fijne, gezonde ingrediënten. Het doel van deze workshop: gezonde homemade-burgers maken met knapperige groenten en zelfgemaakte sausjes.

Uur: van 14u tot 15u30

5. Workshop Op de barbecue – 12€
Bij het barbecueën maak je vaak hetzelfde. Deze activiteit laat je alvast proeven van heel wat variaties in inspiratieloze tijden. De gerechten kunnen zowel buiten als op de tafelbarbecue klaargemaakt worden. De tijd dat iedereen grote stukken vlees at is voorbij. In deze activiteit wordt er naast de klassiekere vleesgerechten veel aandacht besteed aan slaatjes, warme groenten, schaal- en schelpdieren en visgerechten, sausjes, marinades en rubs en dessertjes.

Uur: van 16u30 tot 18u00

6. Femma’s Naaiworkshop voor tieners – 12€
Onder leiding van een ervaren naaister leren we de knepen van het vak. We gaan naar huis met een zelfgemaakte, leuke handtas!  De grote van de tas is +- 17cm hoog op 20cm breed en 6.5cm diep.
Je hoeft voor deze workshop geen ervaring te hebben, maar het helpt wel als je de basis al onder de knie hebt.

Uur: van 14u30 tot 17u30

Voor deze workshop breng je best je eigen naaimachine mee.  Als je er zelf geen hebt, geef dan een seintje, dan reserveren we er eentje voor jou.

Wat heb je nodig?

 • Basis naaimateriaal (naaimachine, naald, kopspelden, stofschaar, tornmesje, krijt,…)
 • 2x 60 cm stof op een minimumbreedte van 1m10, katoen of gabardine (mogen 2 verschillende stofjes zijn) + passend naaigaren
 • 120 cm vlieseline H630
 • 2x d-ring vierkant om schouderriem te bevestigen(schouderband is 4 cm)

7. Workshop Appliceren met flockfolie – gratis
Werken met flockfolie is niet zo moeilijk als het lijkt en ziet er altijd erg leuk uit. Pimp je t-shirts, rokje, tas en babycadeaus met een grappig figuurtje in een mooi kleurtje en geef er een persoonlijke toets aan.
Werken met flockfolie is echt poepsimpel. Breng een stofje mee en ga naar huis met een zelfgemaakt resultaat!


Uur: doorlopend (hoef je niet op voorhand voor inschrijven)

Breng een stofje (T-shirt, rugzak, babybodies,…) mee en ga naar huis met een zelfgemaakt resultaat.

8. Workshop Peuters in actie – 7,5€/peuter
In de workshop ‘Peuters in actie’ ontdek je op een speelse manier nieuwe activiteiten en bewegingen die je samen met je (klein)kind kan doen. Ballonnen, vliegenmeppers, handdoeken… je kan het zo gek niet bedenken of je kan er leuke beweegspelletjes mee verzinnen. Elke deelnemer krijgt na afloop van de workshop ook een brochure mee vol beweegtips waarmee ze thuis aan de slag kunnen gaan.

Uur: van 14u30 tot 15u30

9. Workshop Babymassage – 7,5€/baby
In de workshop ontdek je samen met je baby op een speelse en creatieve manier de voordelen van babymassage. Je leert er, samen met andere ouders, hoe je jouw baby kan masseren, welke invloed dit kan hebben op buikkrampjes en een huilende baby.  Dit is een workshop voor baby’s tussen ca. 6 weken en 6 maanden samen met  mama en/of papa.

Uur: van 14u tot 15u

Wat breng je mee naar de workshop?

 • Massageolie
 • 1 grote en 1 kleine handdoek
 • Kussentje
 • Een luier en eventueel voeding

10. Lezing Els De Rijck – In balans als ouder – 7,5€
Elke dag opnieuw voelen we als ouder hoe druk een gezin wel kan zijn. Daarenboven willen we dit graag combineren met een boeiende job, tijd maken voor onze relatie, een vriendenkring, onze persoonlijke ontplooiing.  Om dit alles vol te houden is een gezonde portie zelfzorg nodig. Dokter Els De Rijck toont ons dat dit niet alleen zinvol is voor onszelf.

Uur: van 16u tot 17u30

11. Kinderland – enkel voor kids van minimum 3 jaar tot 12 jaar & verboden voor ouders - 5€/kind

Het aanbod:

 • Ballonplooier
 • Tekenhoek met een heuse tekenwedstrijd
 • Schminkhoek
 • Volksspelen
 • Kubb-spel voor het hele gezin
 • Springkasteel
 • Kamishibai – verhaaltjes

De workshops:

 • Workshop cupcakes versieren (om 14u)
 • Workshop 3D-kadertjes maken (om 15u)
 • Workshop bloemen maken met playmais (om 16u)