Zorg jij mee voor een nieuwe top van invloedrijke Belgen?

{$items.title}

Humo publiceert een top 50 van meest invloedrijke Belgen. Slechts drie (!) onder hen zijn vrouw. Niet moeilijk als de jury voornamelijk uit mannelijke deskundigen bestaat. Riet Ory van Femma vindt dit niet kunnen. Aan Hautekiet vertelde ze waarom. Charliemag lanceert een oproep om een nieuwe top op te stellen, een die de diversiteit van onze samenleving weerspiegelt. Stel jij mee de nieuwe top samen?

Geachte Humo,
Ik verslind al meer dan 20 jaar wekelijks jullie pagina´s. Als fan verdedigde ik jullie om jullie puike muziekrecensies, ruimte voor jonge leeuwen en verrassende interviews. Vandaag zet ik mijn abonnement stop.
Eergisteren las ik jullie top 50 van meest invloedrijke Belgen op wereldniveau en kon mijn ogen niet geloven. Slechts 3 van de 50 waren vrouw. Hoe kan dat nu? Het antwoord vond ik in de samenstelling van de jury. Die bestond voornamelijk uit blanke, mannelijke deskundigen. Dat Humo-journalisten hier geen kritische bedenkingen bij maakten…
Je moet vrouwen ook willen zien en hun verdiensten zichtbaar maken. Waarom staan Christine Van broeckhoven, Véronique Branquinho of Sophie Vandebroeck niet in jullie Top 50?
Het kan anders: Charliemagazine lanceert vandaag op Charliemag.be een oproep om een nieuwe Top 25 te maken met een divers samengestelde jury. Ik weet waar ik een nieuw abonnement neem.
Want media kunnen niet meer voorbij een samenleving waar mannen én vrouwen met een diverse achtergrond de wereldtop bereiken.“

Reacties

Frie Kaerts schreef

Ik wil graag Marleen Temmerman nomineren voor de lijst van 50 Belgen.

Reageer