Zondag rustdag?

{$items.title}

Als een libelle aan de
waterkant gezeten

Ontsla ik de dag
van al haar taken

De afwas krijgt
rimpels van het weken
De vloer vreet
hoopjes hondenhaar
De was aan het rek is
al dagen droog

Maar ik ben als een libelle
aan de waterkant gezeten
In een coconneke gehuld,
flirtend met niet-weten.

Els Moerman

“De grootste misvatting over eenvoudig leven is waarschijnlijk dat het alleen maar over zuinig leven gaat. Ze gaat voorbij aan de vreugde en het doel van eenvoudig leven: tijd vrijmaken voor wat het belangrijkste voor ons is. Het gaat niet zozeer over leven met minder, als wel over een leven dat een doel heeft en in balans is. Eenvoud gaat over het integreren van innerlijke en uiterlijke werelden. Het ligt op het kruispunt van spiritualiteit en duurzaamheid.” (Duane Elgin: ‘Hou het Simpel’)

Zondag rustdag? Lukt het jou om 'deze dag van al haar taken te ontslaan'? Kan je tijd vrijmaken voor eenvoudige dingen, dingen die belangrijk zijn voor jezelf? Is er vandaag tijd voor jezelf? Mag vandaag alles wat trager en minder spectaculair?

“Het verontrustende aan de huidige samenleving is de ongrijpbare veelheid en complexiteit. Er lijkt op heel verschillende vlakken in de samenleving geen centrum meer te zijn. Tegenover een maatschappij waarin het consumentisme hoogtij viert, verlang ik naar eenvoud, naar een bepaalde soort traagheid, naar intensiteit zonder het spectaculaire.”  (Anne De Keersmaeker, Knack 11/03/2015)

Femma wenst je een eenvoudig prettige zondag en heilige haventjes van rust!

Lees meer rond het thema 'Niets' in ons januarinummer.

Bron afbeelding: Shutterstock

Reageer