zomerwandelen in het Lechtal

{$items.title}

Oostenrijk is véél meer dan Lederhosen, Schnitzels en Knödels.  Dit bewijst het wandelparadijs doorheen het 60 km lange Lechtal.  Het oefent een grote aantrekkingskracht uit op wandelaars.  De Lech vormt hier de grens tussen de Allgäuer en de Lechtaler Alpen.  Langs beide zijden van de rivier rijzen bosrijke en grazige hellingen steil op.  
Gedurende 5 dagen stappen we langs de mooiste wandelwegen.  De L wijst ons de weg.   Soms wandelen we langs de kolkende rivier, soms een paar honderd meter boven de Lech met adembenemende uitzichten over de vallei.  Geregeld wandelen we over mooi aangelegde wandelpaden van de Lechweg.  Een bijzondere attractie langs de panoramaweg is de 200 meter hoge hangbrug die de Höhenbachschlucht overspant.  Het is de hoogste en spectaculairste hangbrug voor wandelaars in Oostenrijk : 200 meter land en 110 meter hoog. 
Een kabelbaan brengt ons tot boven de boomgrens en levert prachtige zichten op de omringende bergen.
In het stadje Füssen, waar de Lech uitmondt in de Donau, relaxen we in de gezellige winkelstraatjes.  Tevens brengen we een bezoek aan één van de kastelen van Ludwig II van Beieren. 
Logeren doen we in een gemoedelijk 3* hotel in Elbigenalp, halverwege het Lechtal en bekend om zijn houtsnijkunst.  Dit is de ideale uitvalsbasis voor onze wandelingen.
Zin om met ons de benen te strekken in de frisse Alpenlucht?

Meer info hier

Reageer