Zomerse groentesalade met mozzarella in een bokaal

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Salade in een pot. Ik vind het een heerlijke uitvinding die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Deze manier van eten, presenteren, maar ook van conserveren is uiterst praktisch en je kan er echte alle kanten mee uit.

Gebruik het liefst hoge exemplaren van glas omdat je dan mooie laagjes kan maken. De regel voor de volgorde is eenvoudig: begin met de saus en werk van zware naar lichte ingrediënten. Je kunt kiezen voor een dunne saus zoals vinaigrette, of een iets dikkere zoals yoghurtsaus. Voeg de overige ingrediënten laag voor laag toe en druk ze mooi tegen de glazen wand, zodat de lagen goed te zien zijn. Begin met de zwaarste voedingsmiddelen en eindig altijd met sla. Druk de slag voorzichtig en niet te stevig aan, maak de vruchten en groenten na het wassen goed droog anders komt er te veel vocht in de pot. Zo maak je de verrukkelijkste seizoenssalades die er ook nog eens aantrekkelijk uitzien.

Benieuwd naar mijn favoriet?

Zomerse groentesalade met mozarella

Wat heb je nodig?

 • 4 paprika's
 • 10 babyartisjokken
 • 6 tomaten
 • 2 bollen mozarella
 • 4 el olijfolie
 • espelette-peper
 • 200 g rucola
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1/2 bosje basilicum
 • 100 g rauwe ham
 • fleur de sel en versgemalen peper


Zo ga je te werk

 1. Was en droog de paprika's. Zet de ovengrill aan. Gril de paprika's 5 tot 10 minuten in de oven (draai ze geregeld om). Haal de paprika's uti de oven als ze rondom zwart zijn en stop ze in een diepvrieszak. Laat ze 15 minuten afkoelen.
 2. Verwijder de harde blaadjes van de artisjokken. Snijd de bovenste helft en de stelen van de artisjokken. Verwijder de vezels (het hooi). Snijd de artisjokharten in dunne repen of plakken. Schenk een scheutje olie in een koekenpan, voeg 1 mespunt espelette-peper toe en bak de artisjokken 10 minuten (voeg indien nodig een bodempje water toe). Bestrooi ze met zout en peper.
 3. Was en droog de tomaten, de rucola en het basilicum. Snijd de tomaten en de mozarella in plakken en hak de basilicum fijn. Meng de rest van de olie met de balsamicoazijn en de basilicum. Voeg zout en peper toe en schenk de dressing in een glazen pot.
 4. Ontvel de paprika's, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen. Doe de helft van de sla, tomaten en mozarella in een pot. Voeg de artisjokken toe, rol de paprikareepjes op en verdeel deze over de artisjokken. Voeg de rest van de mozzarella en de tomaten, een beetje rucola en alle ham toe. Eindig met de rest van de rucola. 

En jullie? Hebben jullie een favoriete salade in een potje?

Dit recept komt uit 'Salades in a jar' (* in een potje) - laagjessalades, ideaal om mee te nemen of decoratief te serveren van Bérengère Abraham en uitgegeven bij Manteau. 

Reacties

Christine schreef

Mmmjammie :)

En, het oog wil ook wat, daar is zeker aan voldaan ;)

Frida Plasmans schreef

Jeroen Meus heeft bijval met zijn recept. Nu allen naar Delhaize!

Anny schreef

Ziet er heel lekker uit

Voor hoeveel persersonen is dat?

En eet je dan uit de pot?

Chrisje schreef

Ziet er 'delici-yummie' uit... Zin in een simpel voorafje?

Reageer