Zoeken naar rust met deze boekentips van Eva

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Eva Brumagne ken je als algemeen directeur van Femma. Ze is ook feministe tot in de tipjes van haar tenen en professionele curieuzeneus. Verder omschrijft ze zichzelf ook als stapper, blogger, binnenkort auteur van een boek over tijd vinden, en mama van drie – bijna – volwassen kinderen.

In het kader van de maand van de filosofie, die dit jaar in het teken staat van de rust, tipte zij voor boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen onderstaande boeken. 

Er is een grote roep naar meer rust in ons leven.
Hoe stilstaan, hoe rust vinden in die kolkende drukte?

Dankzij deze boeken kun je daar volgens Eva goed bij stilstaan!  Misschien krijg jij binnenkort één van deze titels toegestuurd?

 

De tijd, het schrift, het verschil. Filosofisch testament.
Samuel IJsseling

Een klein boekje waarin deze bijzondere man in eenvoudige taal je uitdaagt om na te denken over begrippen die we dagelijks hanteren. Kort na publicatie overleed IJsseling. Het is dus echt zijn testament.
Meer weten


Alleen zijn

Sara Maitland

Ook een dun boekje, een zeer bevattelijk geschreven pleidooi voor alleentijd en de rust en rijkdom die je erin vindt.
Meer weten

 

Wandelen. Een filosofische gids.
Frédéric Gros

Een prachtig boekje dat aan de hand van een aantal thema’s en filosofen probeert aan te tonen dat (veel en lang) wandelen voor denkers geen tijdverspilling is maar een bijna noodzakelijke bezigheid om tot creatieve inzichten te komen.
Meer weten

Rust in uitvoering. Meer voor elkaar krijgen door minder te werken.
Alex Soojung-Kim Pang

Pang toont heel overtuigend aan hoe rust een noodzakelijke tegenhanger moet zijn van werken. Intensief en gefocust werken lukt maar als je ook veel ruimte maakt voor rust in allerlei vormen. Wat een eyeopener!
Meer weten


Stil de tijd

Joke J. Hermsen

Filosofe Joke Hermsen fileert het begrip tijd, tijd hebben, nemen, vinden en maken en pleit voor rust en stilte.
Meer weten

Ben jij op zoek naar rust en manieren om even stil te staan?  Welke van bovenstaande boeken zou jou daar bij helpen?  Reageer onder deze blog en misschien krijg jij binnenkort wel één van de boekjes toegestuurd!  De winnaars worden op donderdag 4 mei geselecteerd en verwittigd via het ingevulde e-mailadres (niet zichtbaar voor andere bezoekers van de website!)

De Groene Waterman

Het boekenaanbod van De Groene Waterman is méér dan de gemediatiseerde bestsellers: er is een waaier aan boeken over filosofie, actualiteit, geschiedenis, literatuur, derde wereld enz.
Ook controversiële titels komen aan bod.

De Groene Waterman schotelt geen voorgekauwde koek voor.

Ga zeker eens langs tijdens een bezoekje in Antwerpen in de Wolstraat 7.

 

Reacties

Vandecasteele Mia schreef

Het boekje wandelen als filosofische gids spreekt me erg aan. Een zijn met de natuur en je eigen zelf lukt het best tijdens een prachtige wandeling in het bos of langs het water. Je ontdekt de schoonheid van de natuur en ervaart tevens innerlijke vrede!

Driessen schreef

Ik zou blij zijn met elk boek want ze zijn stuk voor stuk inspirerende lectuur!

Eveline Lemmens schreef

Moeilijk kiezen... omdat het allemaal echt interessante boeken lijken te zijn. De wandelgids misschien, omdat ik zo graag wandel?...en denk?

Sarah schreef

'Zoeken naar rust' is de perfecte omschrijving van wat ik op dit moment doe. Ik vind rust in wandelen, boeken lezen, schrijven,... in aandacht voor kleine dingen. De boeken 'Wandelen' en 'Stil de tijd' spreken me beide erg aan.

Lea Lamers schreef

Het boekje "Alleen zijn". In onze maatschappij wordt iedereen "bijna" gedwongen om op sociale media bezig te zijn. Het wordt gezien als een hulpmiddel om 'niet-alleen-te-zijn'. Maar toch zijn er vele mensen écht eenzaam. Het is dan interessant om te lezen dat alleen-zijn toch verrijkend kan zijn.

Evelien Vercleyen schreef

Rust in uitvoering. Meer voor elkaar krijgen door minder te werken.

Alex Soojung-Kim Pang

Gisteren aan de lijve ondervonden dat een fietstochtje aan het begin van de dag ervoor zorgde dat ik eindelijk genoeg rust in mijn hoofd had om na maanden nog eens echt gefocust te werken.

Ingrid De Hertogh schreef

ik heb ontdekt dat tuinieren mijn grote bron van rust is al valt wandelen met de hond ook goed mee tegen het gepieker.

Interessante boeken die aangeboden worden

greet melis schreef

Als ik moet kiezen uit al deze , stuk voor stuk interessante en inspirerende boeken, kies ik voor " Rust in uitvoering"

Wie droomt er nu niet van dat je door minder werken, dus door meer rust , meer gedaan krijgt.... Ik in ieder geval en ik ben dan ook razend benieuwd dit te ontdekken in dit uniek boek. Want een mens heeft in deze jachtige samenleving meer rust nodig. Nodig om te kunnen blijven functioneren in goede gezondheid en in liefde en geborgenheid bij elkaar.

Niek Goossens schreef

onlangs was ik vrijwilliger-suppoost op een tentoonstelling. De artiest benadrukte dat we de bezoekers moesten laten ontspannen, in een andere wereld binnenstappen, weg van het jachtige. Het boekje 'stil de tijd' spreekt me dus wel aan...

Christa Guldentops schreef

Ik haal veel energie uit mijn sociale contacten zoals fietsen met onze Femma groep. Ik kan er echter ook van genieten om tijd alleen door te brengen omdat ik hierdoor tot rust kom.

Ik hoop in het boekje "Alleen zijn" hierover nog meer inspiratie op te doen.

Talitha Delaere schreef

Ik heb erg interesse in het boekje over rust in uitvoering.

Hopelijk helpt het me te leren ontspannen. Bedankt alvast!

Lieve VIAENE schreef

Rust in uitvoering lijkt me heel interessant. Ik ben iemand die maar blijft doorwerken tot iets af is, ook al voel ik dat mijn lichaam signalen geeft. Misschien kan dit boekje een eyeopener zijn voor mij.

Wandelen zou ik ook kiezen omdat ik al ervaren heb hoe heilzaam een wandeling kan zijn.

Hélène de le Court schreef

Ik heb al enkele boeken van Frédéric Gros gelezen. Boeiend! Wandelen, een filosofie: de titel trekt mij aan.

Veerle Verbraeken schreef

Een wereld van wachten, van rust en aandacht, van verveling ook, en van creativiteit, misschien moeten we daarop ons focussen om gelukkiger te zijn.

Stil de tijd van Joke J. Hermsen wil ik daarom eens verkennen om tot rust te komen.

Bé Vermeiren schreef

"Rust in uitvoering. Meer voor elkaar krijgen door minder te werken." staat bij mij bovenaan. Ben op zoek naar meer focus en minder tijdverspilling...

Katelijne Vyncke schreef

Alle boeken spreken me aan, ben al heel lang op zoek naar rust in mijzelf, maar kan die niet vinden, loop altijd mijzelf voorbij. Wil ook altijd goed doen voor anderen en besef dat ik mijzelf daarbij vergeet. Misschien is rust in uitvoering daarbij een hulp ? of wandelen een filosofie want ik zeg zelf steeds tegen elk van mijn patiënten (klanten) meer te bewegen, maar doe dit zelf te weinig .... misschien uit angst dat dit weer eens tijdverlies is ....

Marleen Auman schreef

Ik heb interesse in het boekje "Alleen zijn"...

soms voel ik me minder alleen als ik alleen ben

op tijd bij mezelf zijn, geeft me energie om er te ZIJN

Griet schreef

Raar, niemand tot nu, die nadenkt over of kiest voor hoe in onze taal de tijd binnenslipt. Mij spreekt het testament aan van 'tijd, het schrift, het verschil' van IJseling aan!

Sofie De Braekeleer schreef

Het boek 'Alleen zijn' van Sarah Maitland klinkt heel interessant. De kracht die je put uit eens 'resetten', eens stil staan en in jezelf terugkeren, wordt soms enorm onderschat. Ook 'Wandelen' van Frédéric Gros spreekt me aan. Rond je kijken al wandelend, in de natuur rondlopen in alle stilte, ... Het heeft iets helends, iets troostends, waar ik in deze drukke wereld soms rust en kracht uit put.

Het klinken fijne boekjes om mee aan de slag te gaan, om jezelf terug te vinden, beter te leren kennen, of te overstijgen.

Louisa schreef

Kuierend langs het water aan zee, of met mijn voetjes in het zand op het strand. Zo probeer ik af en toe tot rust te komen en de gedachten wat te verzetten, om wat na te denken over het leven. Ik denk dat het boekje "De tijd, het schrift, het verschil. Filosofisch testament" van Samuel IJsseling mij hierbij vast ook zal kunnen helpen.

Elise schreef

"Rust in uitvoering. Meer voor elkaar krijgen door minder te werken." Ik ben een jonge, gedreven vrouw die volop aan haar carrière wil bouwen. Maar ik vergeet hierbij voor mezelf te zorgen en te rusten. Dit boekje als een tegenhanger van een eventuele burn-out?

Nadine schreef

'Rust in uitvoering' kan mij op dit moment het meest bekoren! Ik ben heel actief op zoek naar tips om tot rust te komen, om evenwicht te vinden . De combinatie van een job, een partner met ASS, 3 kinderen waarvan een dochter met een chronische ziekte en een huis in blijvende verbouwing eist stilaan zijn tol. Ik vermoed dat dit boek bruikbare tips kan bieden.

Kaat Vanhoucke schreef

"Wandelen. Een filosofische gids." Omdat ik een wandelende denker ben. Omdat ik een niet-in-slaap-kunnen-vallen-denker ben. Omdat ik een lezende denker ben.

Omdat

Mieke schreef

Stuk voor stuk inspirerend en boeiend, ideaal om tot rust te komen.

Matterne Micheline schreef

Hé mooie boeken Zo wil ik er wel eentje.

Zelfs als je ziek bent en niets mag of kan doen, heb je rust in "je hoofd" nodig.

RUST IN UITVOERING spreekt mij het meest aan.

Groetjes

lut schreef

Zelf ben ik erg geïnteresseerd in filosofie en zeker in het toepassen van filosofie in je manier van leven. Daartoe dient filosofie, vind ik.

Daarom vind ik het leuk om lezen dat IJseling ook vindt dat filosofie niet dient om gelijk te krijgen met je leerstelling, maar dat het moet aansluiten bij de ervaringen in je leven. Dat vindt ik interessant in ' de tijd, het verschil, het schrift'.

Daarnaast ben ik nog meer geïnteresseerd in 'Alleen leven' Vooral omdat ik een tijdlang geworsteld heb met de visie van één van onze zonen die 'alleen leeft', alhoewel hij getrouwd is en 3 kinderen heeft en gelukkig een vrouw die hem daarin steunt.

Het is inderdaad zoals de schrijver het aanhaalt, dat momenteel mensen dit moeilijk begrijpen. Ook wij als ouders hebben daarin een hele weg moeten afgeleggen, maar uiteindelijk was het via onze zoon een verrijking. Meestal wordt dergelijke manier van leven gezien als wereldvreemd en asociaal. Wij zien nu de grote rijkdom van dergelijke manier van leven. Onze zoon maalt niet meer mee in het hectische leven en de consumptiemaatschappij. Hij had heel veel mentale talenten en stond hoog op de sociale ladder (hiermee bedoel ik een hoog loon). Maar hierin lag zijn geluk niet. Hij kon maar niet begrijpen dat mensen al maar meer geld willen verdienen om wat voor hem, nutteloze zaken leken, te hebben en dat mensen die hard met hun handen werken een serieus lager loon hebben, en dit ook meestal ten koste van het milieu. Daarom liet hij zijn baan voor wat het was, alhoewel hij echt hield van het denk-werk. Voor velen lijkt dit 'afzakken', maar wij zien hem nu als een heel gelukkig mens: hij doet vrijwilligerswerk op school ( klusjes,o.a. herstellen van de verwarming, het geven van af en toe een workshop, houten toestellen maken samen met de kinderen voor de speeltuin...). Darnaast richtte met enkele mensen een repair-café op, werkt mee in een lets-groep en geeft halftijds (betaald) workshops houtbewerking op een school voor kinderen met emotionele moeilijkheden; halftijds om verder veel rust te hebben, zich te kunnen vervelen, en te denken...Hij is gelukkig nu niet enkel te werken met zijn verstand, maar met zijn handen, als volledig mens. Het geld in vermindering wordt gecompenseerd door een eenvoudig leven.

Dus alhoewel waarschijnlijk heel wat mensen hem waarschijnlijk zien als asociaal (is geen prater), is hij sociaal ingesteld 'in stilte'.

Als kind kon hij al niet om met de consumptie-maatschappij. Nog altijd is er geen TV in huis, hij heeft geen GSM, alhoewel hij vroeger chips ontwierp voor in dergelijk toestanden. Maar hij kon zich niet vinden als medewerker aan een voor hem 'zot draaiende wereld'. Ook hun kinderen zijn heel gelukkig dat ze gewoon kunnen buiten spelen, samen in de moestuin werken en met papa of mama 'mortel' kunnen maken om een speelhuis te bouwen of een houten katapult om ballen weg te gooien of 's avonds samen nog een toneeltje te spelen voor het slapen gaan.

Wel hebben ze thuis een laptop, zodat ze zeker niet wereldvreemd zijn en daardoor kijken de kinderen ook naar kinderfilmpjes of het kinderjournaal.

Onze zoon is niet lui, maar is een denker en van daaruit wil hij werken met hoofd EN handen en meewerken aan het behoud van milieu en een maatschappij waar iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan, zonder dat men daarom veel goederen nodig heeft. Mijn interesse dus in het boek ''Van daaruit mijn sterke interesse in het boek 'alleen leven', zodat wij onze zoon nog beter kunnen begrijpen.

Agnes Souvereyns schreef

Beste,

Alleen zijn van Sara Maitland kan me bekoren. Alleen zijn heeft bij mij gelukkig te maken met af en toe fysisch alleen zijn. Ik voel me gedragen door familie en vrienden.

Agnes.

Hilde schreef

Het boek "Wandelen" spreekt mij enorm aan. Mijn echtgenoot kreeg in december 2015 te horen dat hij een hersentumor had en nog een levensverwachting had van een 15-tal maanden. Al die tijd hebben we gehoopt en gebeden dat het beter zou worden, maar het heeft niet mogen zijn. Wij hebben hem met de beste zorgen thuis omringd. Gisteren was de uitvaart en nu ben ik op zoek naar wat rust na deze zware beproeving.

Hooghe Johanna schreef

Blij dat ook deze boeken eens aan bod komen. Zelf een 'stille ' pelgrimstocht gehad in Assicië ook al waren we met 21 personen.

Het deed echt deugd. Je leert op een andere manier kijken, horen, voelen en zoveel meer.

De Roover Bie schreef

Ik lees zeer graag en ben altijd op zoek naar boeiende onderwerpen,dus ik zou blij zijn met elk boek.

marleen langbeen schreef

Ik heb een schattenboek.

Elke maand maak ik één pagina met knippen en plakken en teksten. Ik doe dit al sinds januari 2000. Het boek is eigenlijk een testament van mijn leven. Als ik daarmee bezig ben , ben ik volmaakt gelukkig, rustig stil, flowing. Ik ben ondertussen aan mijn tweede boek. Dit is voor mij zalig, alleen zijn.

Als ik een boek mag kiezen is het Alleen zijn.

Ik hou ook van de natuur, fietsen, wandelen. Samen in een stoel zitten en naar de wei kijken met een kleinkind op mijn schoot en niks zeggen, alleen maar zijn, samen zijn.

Hilde schreef

sinds kort ga ik regelmatig een eindje wandelen met een vriendin. Er komen diepgaande gesprekken, rustgevende stiltes en leuke wist-je-dat-je's aan bod. Het boek wandelen zou ons zeker kunnen inspireren! Wat zou het leuk zijn om eens een boek te winnen!

Reageer