Zo maak je yoghurtcake

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Yoghurt is al heel lang het anti-dessert bij uitstek, het toetje dat je eet bij gebrek aan beter. Het is het bekertje dat vooral gezond moet zijn. Toch kan je met yoghurt veel meer doen...gisteren probeerde ik thuis yoghurtcake uit...

Wat nodig?
2 eieren
110gr gezouten boter
120gr suiker
150gr bloem
1 koffielepel bakpoeder
2 geraspte appels
50gr cranberry's (ik gebruikte 50gr rozijnen)
100gr yoghurt
50gr gepelde walnoten

Zo ga je te werk
Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Klop de eieren erdoor (op de laagste stand van de klopper). Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel ze erdoor. Meng in een andere kom de geraspte appels, cranberry's, yoghurt en fijngehakte walnoten. Voeg beide mengsels samen. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de cake 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° en vervolgens 40 minuten op 160°. Klaar is je cake!

Ik proefde samen met mijn partner en kinders deze yoghurtcake en iedereen was het met me eens: heeeeeeeeerlijk en voor herhaling vatbaar!

Meer weten of frozen yoghurt?
We geven je graag een stukje geschiedenis:

Frozen yoghurt werd in 1970 in New England uitgevonden door het Amerikaanse zuivelbedrijf H.P. Hood, dat het ‘frogurt’ noemde.  In 1978 bracht restaurantketen Brigham’s (ijs, sandwiches en bonbons) uit Boston als eerste frozen yoghurt in individuele porties op de markt, onder de naam Humphreez Yogurt.

Maar dit alles was geen succes. De consument vond het te zuur  en teveel lijken op gewone yoghurt.
In de jaren tachtig verschenen de eerste frozen yoghurtketens. Die kwamen met een minder bitter en milder product en met nieuwe recepten en smaken, die bijna deden vergeten dat er sprake was van yoghurt. De trend was gezet, in een tijd dat de consument zich liet meeslepen in de hype van fitness en lightproducten. Eind jaren negentig keerde het tij: de traditionele ijsmerken brachten minder calorierijk ijs op de markt en daarmee boette frozen yoghurt aan populariteit in.
Halverwege het eerste decennium van de 21ste eeuw overspoelde een tweede frozen yoghurt-golf de VS met grote spelers zoals Pinkberry en Red Mango die nog steeds wereldwijd marktleider zijn.
Sinds 2010 verovert frozen yoghurt de rest van de wereld. Frozen yoghurt surft mee op de golf van gezonde voeding en ‘genieten zonder schuldgevoel’. Tegelijkertijd innoveren de merken en nog steeds neemt het aantal smaken en toppings toe.

Meer weten over Frozen Yoghurt?
In het boek Frozen Yoghurt, de lekkerste yoghurtijsrecepten uitgegeven bij Manteau, vind je nog veel meer lekkers.
Femmaleden kunnen het boek met een korting in de boekhandel verkrijgen. De kortingbon vind je vanaf 1 januari 2015 op deze website.

'Frozen Yoghurt' is ook één van de nieuwe activiteiten die Femmagroepen kunnen plannen vanaf januari 2015.  Maak kennis met het volledige nieuwe aanbod in het oktobernummer van ons magazine magazine of in deze voorstelling.


 

Reageer