Zo blijven Femmavrouwen verbonden

{$items.title}

Voor alle Femmagroepen zijn de coronamaatregelen een grote streep door het activiteitenaanbod van het voorjaar. Net nu iedereen zin krijgt om samen naar buiten te gaan, uitstappen te doen, de lente te vieren...moeten we allemaal noodgedwongen ‘in ons kot’ blijven. Maar onze Femma vrouwen blijven creatief in deze moeilijke tijd! Femmagroepen sporen elkaar aan om leuke dingen te doen en om bijvoorbeeld beren achter het venster te zetten voor de kinderwandelingen en de berenjacht. Maar ook online zien we steeds meer initiatieven opduiken om de leden actief en betrokken te houden.

Er wordt aanbod gepost van online bloemschikken, culinaire workshops tot mondmaskers naaien voor het goede doel. Je kan er soms samen tegelijk aan deelnemen. Foto’s van breiwerkjes, creatieve projecten en succesreceptenverschijnen nu op de Femma-Facebookpagina’s. Ook Whatsapp-groepjes worden volop gebruikt om in contact te blijven. Enkele groepen wagen zich zelfs aan videocalls met teamleden en leden.

Maar wat met groepen die niet op Facebook zitten en geen digitale verbinding hebben? Ook daar hoor je hartverwarmende berichten.Bij Femma Maldegem Kleit willen ze graag alle teamleden betrekken bij het nemen van beslissingen. Zo blijven ze contact houden met een teamlid zonder mail. Tijdens een wandeling in de buurt doen ze met haar een kort gesprekje aan het raam.

Annie van Femma Aartrijke is alleenstaande. Voor haar zijn het lange en eenzame dagen. Ze doet regelmatig een korte fietstocht of wandeling door het dorp, samen met een vriendin/ teamlid.

Femma Heist doet een belronde naar de (team)leden. De telefoon is een dankbaar middel om elkaar te horen en bij te praten. Onze vrijwilligers zitten niet stil! Heel wat groepen denken vooruit. Er worden volop plannen gemaakt om de afgelaste activiteiten te verplaatsen naar het najaar of naar volgend jaar.

Bij Femma Westouter maken ze van deze activiteiten-luwe periode gebruik om na te denken over de toekomst.

En Femma Aalbeke maakte al gedeeltelijk hun planning op voor volgend jaar.

Femma Maarlo zou Femma niet zijn als ze hun leden niet ter hulp zouden schieten. Voor iedereen die niet meer weet wat doen met haar tijd stuurden ze een heuse Femma-woordpuzzel rond via mail. En ze verbinden hier een wedstrijdje aan : de 5de persoon die de ingevulde puzzel met het juiste antwoord terugstuurt, wint een lekker snackpakketje.

Bedankt vrijwilligers om deze periode positief aan te pakken. Dat is Femma!
Hartverwarmend!

Reacties

Lucienne Beeken schreef

Femma Opwijk verzamelt foto's van activiteiten die de dames wel kunnen en mogen doen in deze coronatijd. Deze worden dan op de website en op facebook gezet.

Magda Missiaen schreef

Femma Ichtegem heeft zopas alle leden een kleine attentie met paaseieren bezorgd

Riet Van Cleuvenbergen schreef

alle dagen dat wij een activiteit gepland hadden in ons jaarprogramma bieden wij een activiteitsuggestie aan. wij werken met een eigen en afgesloten facebook, gebruik dat we al ruim 5 jaar actief promoten, waardoor zeker 80-90% van onze leden rechtstreeks of onrechtstreeks (via dochter, partner...) lid is. Elke dinsdag wandelen we nu toch, zelfde moment maar alleen en in eigen omgeving. We geven onze stappen online door. Vanavond is er een museumbezoek, anders, maar we zullen er wel zijn...

Decoutere schreef

Femma Elsene post iedere week op de Facebookpagina van het cultuurcentrum ELeenhof recepten die we in de lessenreeks maakten. Iedereen kan zo meegenieten van eenvoudige recepten.

Reageer