Zo blijf je kritisch en gezond!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}
‘Selder is goed voor de potentie’, ‘urine verzacht een kwallenbeet’ en ‘de meeste warmte van je lichaam gaat verloren via je hoofd’,
waar of niet waar?
Over gezondheid doen verschillende volkswijsheden de ronde en het is soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.  Kun jij beoordelen wat waar is en wat niet?
Test je kennis en duid aan welke stellingen volgens jou correct zijn*.

1) Tandpasta helpt tegen puistjes
2) Glutenvrij eten is voor iedereen gezonder
3) Selder is goed voor de potentie
4) Urine verzacht een kwallenbeet
5) Calcium is goed voor je botten
6) Komkommer is goed voor je huid
7) Van ’s nachts  eten word je sneller dik
8) Je gewrichten kraken (bv. in je handen) veroorzaakt artritis
9) De meeste warmte van je lichaam gaat verloren via het hoofd
10) Diepvriesgroenten zijn gemiddeld genomen even gezond als verse groenten

Waarom zoek jij naar informatie over gezondheid?
Uit een enquête van CM en UCL bij  Belgen blijkt dat 11% vaak informatie opzoekt over gezondheid, 31% dit regelmatig doet, 51% dit soms doet en 7% dit nooit doet. Daarbij gaan vrouwen vaker op zoek naar gezondheidsinformatie, vooral rond gezonde levensstijl, ziektesymptomen of klachten, oorzaken van ziektes of klachten en behandeling van een specifieke ziekte.

De helft van de mensen voelt zich vaak angstig bij het lezen van gezondheidsinformatie en stelt soms een eigen diagnose, die ze dan vaak niet bespreken met de zorgverlener (arts of apotheker)!

Je begrijpt dat dit niet zonder gevaar is! Zelf een verkeerde diagnose stellen, op eigen houtje (verkeerde) medicatie innemen, een nodig doktersbezoek uitstellen…
Ga niet lukraak googelen! Raadpleeg een betrouwbare bron!

Kritisch en gezond

Femma, ontwikkelde in samenwerking met CM, KVLV en Markant een interessante infosessie ‘Kritisch en gezond’ met achtergrondinformatie en oefeningen waardoor je ontdekt hoe je zelf kritisch kan omgaan met gezondheidsinformatie.
Je leert de vele onderzoeken (bv. over hoe (on)gezond boter nu echt is) in de pers beoordelen, een betrouwbare website herkennen en komt te weten of je mag vertrouwen op de inhoud van je favoriete magazine.
Daarnaast hoor je ook hoe je gezondheidsinformatie kunt meenemen in een gesprek met je zorgverlener.
Eén ding is zeker: je gaat altijd gezond (en) kritisch naar huis.

Geïnteresseerd? Klik snel door om te zien welke Femma-groep in je buurt deze activiteit op haar programma heeft gezet.

*Oplossing: enkel stellingen 5 en 10  zijn correct

Reageer