Zit mee in stilte op 27 oktober

{$items.title}

Silenceforpeace is een vredesinitiatief temidden van toenemende drukte en oplopende spanningen in de wereld. Het initiatief wil stilte een plaats geven in het publieke debat. Daarom nodigt Silenceforpeace je uit om op zaterdag 27 oktober deel te nemen aan de sit-in – in stilte bijeen zitten – aan het Emile Braunplein, onder de Stadshal van Gent.

stilte brengt vrede in jezelf
en in de wereld
vrede begint in het hart van ieder mens
stilte die je verbindt
met de wereld
met de ander
stilte die ruimte schept
voor nieuwe mogelijkheden

 

De taal van stilte overstijgt alle gemeenschappen, culturen en religies. Stilte kan een belangrijke voedingsbron zijn voor vredevol samenleven en biedt ruimte voor verandering. Het is voor veel mensen een bijzonder verrijkende ervaring om te midden van de hectiek van het dagelijkse leven gewoon in stilte te zijn. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan wereldvrede is uitgenodigd om samen in stilte te zitten. Elke minuut in stilte verbindt je met de wereld, met de ander. Iedereen die wil, kan aansluiten voor korte of langere tijd.

  • Zaterdag 27 oktober 2018 tussen 12 en 18u, Emile Braunplein, Gent.

Ook Femma erkent het belang van tijd, rust en stilte in deze tijd van drukte en versnelling. Af en toe  bewust stilte ervaren kan enorm deugd doen. Iets wat wij in onze drukke, gedigitaliseerde samenleving zelden tijd voor maken. Het novembernummer van Femma staat dan ook in het teken van STILTE. Zoek alvast een stille plek om volgende maand  van dit nummer te genieten!


Silenceforpeace wordt gecoördineerd vanuit de sociaal-culturele beweging Waerbeke.
 

Reageer