Zingevende uitjes in Oost- en West-Vlaanderen

{$items.title}

De zingevingteams in Oost- en West-Vlaanderen zaten niet stil deze zomer.  Je groep, en natuurlijk jijzelf, is van harte uitgenodigd op volgende activiteiten:

Een dagje anders op stap in Gent

Zingeving vandaag in de grootstad!

Onder begeleiding bezoeken wij diverse, interessante, hedendaagse ontmoetingsplekken in Gent.

Programma
Voormiddag:  Welkom met koffie  in Clemenspoort – een nieuw, warm, gezellig centrum  waar we door een enthousiaste medewerker worden rondgeleid.
Middaglunch in de Parnassuskerk: een ruimte voor cultuur en ontmoeting in hartje Gent.  Je kan er kiezen uit een alternatieve dagschotel of koud buffet.
Namiddag: We worden verwacht in het voormalig Karmelietenklooster, nu een centrum van verstilling en verdieping en groene oase  midden in de stad.
Wij gaan er op zoek  naar wat zingeving en spiritualiteit in ons eigen leven kan betekenen.
Dhr. Jean Paul Vermassen, bezieler van het Emmaüsshuis in Aalst en de Tau gemeenschap in Gent zal ons hierin begeleiden.

Dinsdag 26 september 2017

  • Prijs:  15€  (inbegrepen: middagmaal, 2 x koffie, begeleiding) (wordt aangerekend via de groepsfactuur van Femma)
  • Inschrijven: vóór 19 september 2017 bij Fernande De Block : 0494/718999 fernandedeblock@hotmail.com met vermelding aantal personen –  Femma groep en jouw keuze van middagmaal en vervoermiddel
  • Afspraak: met de treinreizigers om 09u15  St. Pietersstation vertrek te voet  naar Clemenspoort, Overwale 3 (250m). Wie met de wagen komt  kan parkeren op Overwale 3 via St. Denijslaan nr. 251

Je bent van harte welkom om er samen een deugddoende dag van de maken, zowel voor jou persoonlijk of als voorbeeld om later dezelfde activiteit met je groep te plannen.

 Download hier de uitnodiging

Laat vonken onderweg overslaan... zingevende activiteit in Lichtervelde

We beluisteren 3 Lichterveldse vrouwen, die het verschil maken in onze maatschappij en hopelijk steekt hun vuurtje ons aan, zodat vonken overslaan. De vrouwen bevinden zich op 3 verschillende plaatsen en we trekken dus rond.

Welke verhalen?

  • Bernice Denoo (kruiden en plantenvrouw) maakt ons laaiend enthousiast, misschien ook letterlijk?
  • Hilde Misseeuw schreef een boek (Ubuntu) over leven na een explosie (!) in Afrika.  Ze ging er voor een mooi project werken, maar...
  • Patricia Van Hoe, adopteerde Afrikaanse kinderen, maar vorig jaar was het wel heel moeilijk... en zaten ze een tijdje vast in het vurige Afrika.

We beginnen en ronden af met een sterk groepsmoment, zodat we met veel vriendschap en een vurig enthousiasme terug naar onze roots kunnen.

Zaterdag 30 september 2017

Deze activiteit werd afgelast wegens onvoldoende inschrijvingen.

Hartelijk Welkom, Z-team West-Vlaanderen.

Download de uitnodiging 

 

Reageer