Zij vonden al Inspiratie voor Creatie!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Net voor de Kerstvakantie kregen de eerste gelukkigen hun exemplaar van Inspiratie voor Creatie.
Natuurlijk kriebelden de vingers om meteen aan de slag te gaan!

Dit is het resultaat:

Een speldenkussen Svenska style

Toen de oma van Veerle, nu 84, ongeveer 10 jaar was, kreeg ze een orgineel koffieservies.  Helaas zijn al veel stukken gesneuveld, ook 'dankzij' Veerle zelf.  Maar dat maakt ze ruimschoots goed door er dit origineel speldenkussen van te maken.  Een tweede exemplaar volgt voor haar zus.  Zo blijft de herinnering aan het originele serviesje nog heel lang bestaan!

Greet maakte in december tijdens een workshop in de kringwinkel dit lievelingetje.

Het kopje en het stofje (oud tafelkleedje en kringloopwinkelkopje) passen wonderwel samen en krijgen een ereplaatsje op haar naaiplekje.

Deze tip geeft Greet graag nog mee:


Om eerlijk te zijn... dit is mijn tweede poging, de eerste was met een veel te stugge stof en die liet zich niet zo mooi rond zetten. Het is wel bruikbaar en ik vind het ook schattig, maar er kan er maar één het lievelingetje zijn.

Vice versa mandje

Collega Marleen gaf het boek cadeau aan haar nicht Lies.  En blijkbaar vond Lies dat fantastisch en maakte ze meteendit leuke mandje en stuurde de dag nadien al deze foto als bedanking naar haar tante.  Leuk gedaan, Lies!

 

Een aangevulde kleerkast

En ik ging ook zelf aan de slag.  Toegegeven, ik kreeg stress toen ik het boek in handen kreeg.  Zoveel dingen die ik echt wou maken.  Gelukkig was er tijd in de vakantie!  Manlief nam de kinderen op sleeptouw op de boerderij (dankuweergoden!) en ik kon me uitleven achter de naaimachine.

Eerst trakteerde ik mezelf op de comfortabele bloes. Echt makkelijk en een heel leuk model!  Hier volgen zeker nog andere versies, al dan niet met korte mouwen en andere halsafwerking, van!

En toen was het de beurt aan de dochters, die waren heel blij met hun nieuwe winterse versies van het luchtigeretrojurkje en het gepaspeld jurkje.  Helemaal klaar voor de feesten!  Ook blogster Hilde@home maakte dit luchtig retrojurkje met een contrasterende kraag.  Bekijk je ook even haar fantastische jurkje?


Binnenkort volgt zeker nog die leuke hoodie voor de zoon.  Fantastisch dat dat patroon tot maat 164 gaat! En ook de knuffelpuzzel staat op mijn wenslijstje.
Ik zit dus nog niet meteen zonder inspiratie voor de 2-wekelijkse naaiavondjes in mijn Femmagroep.

Toevallig zijn dit allemaal naaiprojectjes.  Maar in het boek vind je ook leuke haak- en breiprojectjes én nog wat andere zelfmaakideetje. Benieuwd?  Lees meer over het boek en bestel het in onze Femma Boetiek

Heb je ook al projectjes uit het boek gemaakt?

We zijn benieuwd naar de resultaten!  Je kunt reageren met een link onder deze blog, ze mailen naar communicatie@femma.be, posten op onze Facebookpagina of in de Facebookgroep Femma Zelfgemaakt of delen op Instagram met #inspiratievoorcreatie.

Wie weet, zie je dan binnenkort jouw blog of foto opduiken op deze site of op ons Pinterestbord.

Maak je deze projectjes liever niet op je ééntje?  Dan kun je vast bij één van de Femmagroepen in je buurt terecht voor een workshop of een reeks.  Deze creatieve en naaiworkshops staan bij vele groepen op het programma.

Reacties

Vera schreef

Ik ben lesgeefster en heb als voorbeeld de Mochilla-tas met luipaardprint gehaakt. Ik ben er best fier op want ook voor mij was het de eerste keer dat ik deze techniek toepaste.

Reageer