Zeven redenen om elke dag een banaan te eten

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Bananen zijn makkelijk te bewaren, handig om mee te nemen naar het werk en bovendien erg lekker. Maar bananen zijn ook erg gezond. We zetten zeven gezondheidsvoordelen op een rijtje.

  1. Bananen zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en zorgt voor een vlot herstel als de griep of een zware verkoudheid je te pakken heeft.
  2. Ze bevatten ook veel vitamine B6, goed voor de regeling van glucose in het bloed en dus ook voor onze gemoedstoestand.
  3. Van vrolijk gesproken ... ook het gelukshormoon serotine zit in bananen.
  4. Ijzer is rijkelijk aanwezig in de banaan, wat dan weer onmisbaar is voor het aanmaken van hemoglobine in het bloed. Minder kans op bloedarmoede voor bananeneters.
  5. Kalium helpt dan weer bij het regelen van de bloeddruk en zou de kans op aandoeningen aan de kransslagaders kunnen verminderen.
  6. Er zijn nog meer voordelen: zo zouden bananen kalmerend werken bij brandend maagzuur, maar ook bij ochtendmisselijkheid en pijnlijke katers.
  7. Verrassend misschien, maar voor wie wil stoppen met roken, kunnen bananen ook een handje helpen. De vitamines B6 en B12 en de dosis magnesium zouden het lichaam helpen herstellen van de gevolgen van het nicotinetekort.

Enige minpuntje is ongetwijfeld dat bananen wat meer calorieën bevatten dan andere fruitsoorten. Zo zitten er in 100 gram verse banaan tussen 88 en 116 kilocalorieën. Maar, weegt dat werkelijk op tegen de vele voordelen?

 

Reageer