Wie? Wa? Washi!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Wat washi tape zo anders maakt dan pakweg de modale plakband, is dat ie gemaakt is uit papier. Washi is dus makkelijk scheurbaar.  Bovendien is de lijmlaag in de meeste gevallen zo licht, dat je de tape makkelijk terug kan losmaken zonder de ondergrond te beschadigen. Een ideale tijdelijke oplossing voor het ophangen van foto's, knipsels, ect. aan je geschilderde muur, en mooi bovendien.

Voorwerpen die er vrij saai uitzien kan je meteen pimpen door een stukje washi...  Gewoontjes uitziende theelichtjes?  Hop streepje washi erover.  Computerscherm op het werk beetje deprimerend in dat grijs?  Kleef het grijs vol roze stukjes washi tape en zelfs de saaiste spreadsheet komt tot leven.

voorbeeldjes Washi-tape - Kristel Jappens

Ben je eerder van het doe-het-zelf type?  Met behangerstape kan je ook zelf een decoratieve tape maken.  Verzamel verschillende formaten dekseltjes uit je leeggoed mandje, hou een kurk opzij, neem wat hobbyverf bij de hand en je kan beginnen stempelen. Erg leuk om te doen met de kids!  Hou er wel rekening mee dat je behangerstape niet lang aan je muur kan laten hangen zonder dat de lijm verdroogt (met je muur).  Leer van mijn fouten, vriendinnen!

De Femma Vriendinnen in Perk organiseerden een washi avond en gingen helemaal loos op verschillende leuke projecten!  Als je op zoek bent naar een DIY project voor op jullie programma voor volgend jaar, is dit zeker een aanrader. Ik geef jullie de link naar hun facebookpagina.  En uiteraard vinden jullie bij de links een pinterest bord met een aantal inspirerende ideetjes.  Vooral de washi-fiets steekt mijn ogen uit.  Misschien een ideetje voor tijdens de vakantie!

Met dank aan Kristel Jappens voor de mooie foto's.

Reageer