Whoopie pies

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Whoopie pies zijn nieuw en hip! Ietsje steviger dan cake, maar makkelijker dan een cupcake. En je kan er eindeloos mee variëren. Wat wil je nog meer?

Qué?
Het koekje bestaat uit twee ronde sneetjes cake met een crèmevulling van vanille tot nootjesaroma. Het koekje komt uit Amerika en is razend populair in Londen, waar de reputatie van het toetje zich verspreidde dankzij Starbucks en andere trendy koffiebars. En zo kwamen de whoopie pies ook bij ons terecht.

Waar komen ze vandaan?
Over de oorsprong van de whoopie pie doen verschillende verhalen de ronde. Ze bestaan al zo'n honderd jaar in Amerika. De bewoners van Boston beweren dat zij de whoopie pies op de wereld hebben gezet, andere bronnen vermelden de Amish-vrouwen in Pennsylvania de koekjes meegaven aan de mannen die op het land werkten. De benaming zou komen van de Whoopie!-reactie bij Amishkinderen bij het zien van de lekkernij.

Hoe maak je ze?
De basis is een simpele vanillewhoopie gevuld met boterroom.  Maar je kan dus variëren zoveel je wil. Meng de boterroom met frambozen, doe cacao bij het beslag, rode kleurstof voor een 'velvet whoopie', gehakte pistachenootjes bij het beslag, ... Kijk hier voor een originele en Belgische speculaaswhoopie! Geef er vooral je eigen draai aan. Je kan de whoopie pies enkele dagen in de koelkast bewaren.

Wil je nog meer leuke recepten? Koop dan zeker het boekje Whoopie pies en Moelleux (Praktische School, 96 blz. 16 x 18 cm, € 9 + € 2,5 administratieve kosten). Het boekje is te koop in de Femma boetiek.

 

Reageer