Werkende moeder gezonder en minder vaak depressief

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Moeders die werken zijn gezonder en gelukkiger dan vrouwen die thuisblijven wanneer hun kinderen nog klein zijn. Dat toont onderzoek aan van de University of North Carolina.

Voor hun onderzoek bestudeerden de wetenschappers gedurende tien jaar 1.364 moeders. Werkende moeders zouden een betere gezondheid hebben en minder symptomen van depressie vertonen dan moeders die thuisblijven.  Van een schuldgevoel bij de werkende moeders blijkt geen sprake: zij voelen zich even goede ouders als thuisblijvende moeders.

Deeltijds werkende moeders voelen zich even betrokken bij het schoolleven van hun kinderen als de niet-werkende moeders. Moeders die voltijds werken, voelen zich minder betrokken. Deeltijds werkende moeders creëren de meeste leermomenten voor hun kinderen.

Onderzoekster Marion O' Brien gelooft dat een deeltijdse job (minder dan 32 uur per week) ideaal is voor jonge moeders. 'Het is gunstig voor de werkgever, voor het gezin en voor de vrouw zelf.'

Bron: www.jobat.be

Reageer