Werd er bij jou al goe gespeeld?

{$items.title}

Voorbije dagen konden we eindelijk proeven van de lente.  En al komt er nu weer wat minder weer aan.  De buitenspeelkriebel blijft misschien al hangen.  Maar ken je dat?  Die eerste buitenspeelmomenten is vaak weer wat zoeken:  'Mama, ga je mee voetballen?', 'Papa, ik weet niet wat ik buiten kan doen', ...  Herkenbaar?

Goe gespeeld

Ken je Goegespeeld.be al?  Daarop vind je heel wat tips om je kinderen te laten spelen.  En als je inschrijft op de nieuwsbrief voor ouders krijg je 4 keer per jaar de tips rechtstreeks in je mailbox!

Is jouw terras of tuin al speelklaar voor de lente?  Kijk eens naar buiten en bedenk wat je kan doen om je terras, tuintje of stoep helemaal leuk te maken. 
Is alles nog vuil van de winter? Neem een emmer met (veel!) zeep, warm water en een dikke spons. Het afschrobben is al leuk op zich!  Zorg op het einde nog voor wat versiering: teken alvast een doolhof, hinkelparcours of leuke boodschap op de stoep. Maak een muur- of raamtekening of versier eens je voordeur. Zo ben je helemaal klaar voor de lente!

Via de nieuwsbrief bezorgd Goe Gespeeld! concrete tips, zodat kinderen meer én beter kunnen buiten spelen. Je krijgt achtergrond en boeiende info rond buiten spelen. Deze nieuwsbrief is gebaseerd op het charter* dat Goe Gespeeld! maakte voor ouders.

Schrijf je in op deze nieuwsbrief

*Charter

Bij ons thuis...

 • krijgt iedereen elke dag 31’ me-time.
  We moeten zoveel, waarom niet elke dag een halfuurtje ‘ik moet even niets’ in de agenda vastleggen? Vrije tijd om te doen wat je graag doet en de batterijen weer op te laden, samen of alleen!
 • zijn vriendjes altijd welkom.
  Spelen kan niet altijd wachten tot alle agenda’s zijn afgestemd, onze deur staat open!
 • mag spelen gezien en gehoord worden.
  Een huis waar geleefd en gespeeld wordt, mag er al eens rommelig bijliggen en enige decibels horen erbij!
 • horen vuile kleren en blauwe plekken erbij.
  Kinderen die mogen experimenteren en ‘vallen’, staan steviger in hun schoenen bij tegenslag of pesterijen.
 • kennen we niet alleen ‘schermtijd’, maar ook ‘springtijd’
  Afwisseling in het spel is belangrijk, beweging zorgt voor een fit brein.
 • spelen we samen.
 • Samen leven en samen spelen, spelenderwijs leren kinderen van hun ouders en omgekeerd. Je bent nooit te oud om te spelen!
 • mogen we zelf kiezen waarmee we spelen.
  Jongens of meisjes? Auto’s of poppen? Maakt niet uit, iedereen speelt zijn eigen favoriete spel.
 • delen we buitenspeelgoed met de buurt.
  Iedereen zijn eigen trampoline, zwembad, goal en zandbak of delen we dit met de buurt? Als onze tuinen openstaan, zal ook de straat en de buurt een open gemeenschap worden.

En nu... Maak plezier, ga buiten spelen!

Reageer