We zouden allemaal wat meer kool moeten eten!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Ooit aten we in de eerste plaats omdat het nodig was. Tegenwoordig eten we vooral omdat we het lekker vinden. Dat sommige kruiden en groenten naast heerlijk ook heel heilzaam zijn, daarvan zijn we ons niet altijd meer bewust. Femma ontwikkelde een activiteit die daarin verandering gaat brengen. Mede door te leren van andere culturen!

Wij gebruiken hier in België veel groenten en kruiden zonder hun heilzame werking te kennen. Neem bijvoorbeeld kool. Lekker en goedkoop, maar wij eten er te weinig! In Roemenië eten ze veel meer verschillende soorten kool omdat ze weten dat kool heel gezond is én een bewezen natuurlijk middel is tegen kanker. Zo zijn er meerdere bekende groenten die we niet zo vaak meer eten maar die in andere culturen populair zijn, juist om hun geneeskrachtige werking.

‘Kruiden van overal’ een superdivers kruidenthema dat Femma dit jaar aanbiedt als workshop. We vertrekken van tien verschillende landen en koppelen er een groenteachtig kruid aan. In overleg met een aantal allochtone vrouwen selecteerden we eenvoudige recepten voor siropen, crèmes, thee, soepjes, gelei… en staan we stil bij de medicinale werking ervan.
Komen ter sprake: kolen (Roemenië) – pijpajuin (Syrië) – citroen (Marokko) – rode biet (Polen) – basilicum of oregano (Italië) – kaneel (Noord-Afrika) – nigella (Turkije) – laurier (Griekenland) – duindoorn (Rusland) – kokos (Kongo)

Welke kruiden gebruikte jouw moeder in de keuken? Of leerde jij kruiden kennen uit andere culturen? Wij zijn heel benieuwd wat jij ermee doet! Laat het ons weten via redactie@femma.be
Geïnteresseerd in deze workshop? Ga snel op zoek waar dit doorgaat in je buurt.

Geniet ervan!

Reacties

Christiane Tansens schreef

In ons groot gezin aten wij ELKE WEEK savooi. Ik at dat zeer graag en zette deze traditie verder.

Wij eten nog steeds elke week groene kool (in de winter) en aangezien een stevige kool een beetje teveel is voor twee personen, vries ik de rest in. Dan heb ik de volgende week niet zoveel werk, want het is weliswaar ingevroren, maar reeds volledig klaar. Ik hoef het alleen op te warmen en op te stoven met een beetje gerookt spek. Super lekker!!!

Reageer