Wat vrouwen willen? Kom het nu te weten!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}
‘Wat wil een vrouw?’ Menig man heeft waarschijnlijk al zijn hoofd op deze vraag gebroken. Geef toe, het zou best een gewaagde quizvraag kunnen zijn. Maar het is meer dan dat. Volgens Mary Pipher is het dé vraag die in haar therapeutische sessies met vrouwen steeds weer terugkeert. En het antwoord blijkt helemaal niet zo complex. Het antwoord is heel eenvoudig en gelijklopend.

 

'Hoewel zij allemaal iets anders en speciaals willen…wil iedere vrouw hetzelfde: zijn wie ze werkelijk is, worden wie ze kan zijn. Ze willen het onderwerp van hun eigen leven zijn en niet
het lijdend voorwerp in het leven van een ander.’
(citaat uit Reviving Ophelia Mary Phiper)

Een vrouw wil zijn wie ze werkelijk is, worden wie ze kan zijn. Het is een eenvoudig verlangen. Maar de basisvoorwaarden om dat verlangen enig kans te geven, worden nog maar al te vaak geschonden. Reeds van kinds af, bij jonge meisjes.

Uit onderzoek is gebleken dat overal ter wereld meisjes vaker lijden aan ondervoeding en vaker het slachtoffer zijn van geweld of intimidatie, of van mensensmokkel, mensenhandel of gedwongen prostitutie, vaker op jonge leeftijd uitgehuwelijkt worden, vaker besmet raken met HIV of in levensbedreigende omstandigheden komen te verkeren ten gevolge van een ongewenste zwangerschap.

De Belgische overheid nam zich voor om een halt toe te roepen aan mensenrechtenschendingen als kindhuwelijken. De VN-lidstaten beloofden een (inter)nationaal beleid te voeren om acht Milleniumdoelstellingen (zie afbeelding) te realiseren tegen eind 2015.

De ongelijkheid is wereldwijd spectaculair toegenomen en nog steeds zijn er plekken op deze wereld waar meisjes niet naar school kunnen of mogen. Op 11 oktober 2015, Internationale Meisjesdag, kunnen we alleen maar besluiten dat het nog beter kan. Femma's stelling? De zelfbeschikking van vrouwen verdient alle kansen! En dat begint bij het respecteren van de mensenrechten van meisjes wereldwijd.

TIP voor overheden

Meisjes zijn de sleutel om globale armoede een halt toe te roepen. Als meisjes de kans krijgen om op school te blijven, toegang te krijgen tot gezondheidszorg en het huwelijk en bevalling uit te stellen, dan hebben niet alleen zij daar baat bij maar ook hun kinderen, families, gemeenschap en land.
(http://www.girleffect.org/why-girls/)

TIP voor onderwijs

Omgaan met verschillen, werken aan gelijkheid. Het begint in de kleuterklas. In de brochure 'Genderklik in de kleuterklas' krijg je tips hoe je kinderen de kans kan geven om vrij van genderstereotypen zichzelf te leren zijn en anderen te respecteren in hun gelijkenissen én verschillen.

TIP voor meisjes

Schoonheid zou niet mogen gaan over het veranderen van jezelf om een ideaal te bereiken of meer sociaal aanvaardbaar te worden. Echte schoonheid is het eren van de schoonheid in jou en zonder jou. Het is weten dat iemands anders definitie van ‘mooi’ jou niet onder controle houdt.
(Golda Poretsky)

TIP voor de partner van een vrouw

Voor een vrouw zijn woorden de beste afrodisiaca. De g-spot ligt in de oren. Wie er beneden naar zoekt, is zijn tijd aan het verdoen.
(Isabel Allende)

TIP voor vrouwen zelf

Zin om jouw eigen zelfbeschikking onder de loep te nemen? Voel jij je onderwerp of eerder lijdend voorwerp? Moet er voor jou nog iets veranderen? Of ben je een geknipt rolmodel voor jonge meisjes?  Het loont om je hier even over te bezinnen, individueel of onder vriendinnen. Wij geven je twee bezinningstips:

1) leer van het verhaal ‘heer Gawein en dame Ragnall’ (zie hieronder)
2) neem deel aan onze activiteit ‘vrouw-zijn’ en ontdek je eigen verlangen

Bron foto 1: www.girleffect.org
Bron verhaal: Handboek mindful ouderschap

 

Reageer