Wat Femma vrijdag op de markt deed

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}
Wij deden vrijdag iets waarvan wij van te voren niet wisten dat we het konden. Femma deed mee met het KOOKMET project van Cultereghem. Voor slechts 2 euro per persoon deden we boodschappen om vervolgens een 4-gangendiner te koken voor vijftig hongerige mensen.

Gewapend met dikke jassen en sjaals tegen de vrieskoud, melden we ons met twaalf collega’s van Femma aan op het hoofdkantoor van KOOKMET. Dat bevindt zich midden in de Abattoir, een enorm grote markt in Anderlecht.

Zacht prijsje

Wij kijken er ons ogen uit. Hier ligt fruit, noten, groente, kleren, verzorgingsproducten. Alles wat een mens nodig heeft, is hier te vinden. KookMet brengt hier al sinds 2012 groepen samen om op een ludieke manier in contact te komen met gezonde voeding. Het liefst van eigen bodem en nog liever voor een bijzonder prijsje.

Lekker en gezond

Vandaag gaat Femma de uitdaging aan. Het budget is iets minder dan 50 euro. Daarvan doen we boodschappen voor courgette gembersoep, groententortilla, couscoussalade en rijstpap. Al deze recepten staan overigens in het Femmakookboek Lekker & Gezond Heerlijke recepten voor weinig, voor maar tien euro te koop in de Femmaboetiek!

Keukenprins

Koken doen we samen met de leerlingen van van leefschool Eikenkring uit Lochristie. Gezelligheid is troef. Zo leren wij van deze jonge keukenprinsen en –prinsessen enkele bijzondere kooktechnieken.

Tof is ook dat iedereen mag aanschuiven. Wie geen euro kan missen, brengt iets mee om te ruilen. Zo bracht een marktkoopman twee kiwi's mee om vervolgens gezellig mee te eten aan het overheerlijke homemade veggie diner. 

Bekijk zeker het filmpje hieronder om wat van de gezellige sfeer op te snuiven. Houd ook het Femma magazine in de gaten. Daarin lees je meer over deze toffe dag!

 

Reacties

Marie-Antoinette Werbrouck schreef

Had ik het niet gedacht dat Riet er bij was!!!

Dat moet leuk geweest zijn, daar sta ik ook wel voor open.

Reageer