Wat als onze wereld - het klimaat ons kind was?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

 

Stap je mee voor eem beter klimaat?

Femma stapt vrijdag 24 mei mee tijdens de Global Strike For the Future in Antwerpen. Om 9:45 verzamelen we op het Theaterplein in Antwerpen en stappen we samen met de jeugd mee richting Centraal Station waar Youth For Climate de trein pakt naar Brussel  om nog een statement te maken voor we zondag naar de stembus gaa.
Ben je erook bij?

Als het klimaat ons kind was

Als het klimaat ons kind was zouden we er van houden met heel ons hart. We zouden het koesteren en beschermen zodat het kan groeien en bloeien. Als het ziek werd zouden we bezorgd zijn en de beste dokters raadplegen zodat het vlug en volledig kan genezen.

Hoog tijd om onze stem te laten horen en mee te stappen met de noodkreet om iets te ondernemen

De wereld en het klimaat zijn  niet ons kind maar wel de toekomst van onze kinderen.
Dus hoog tijd om dit ook te koesteren, ervan te houden zodat het kan blijven groeien en bloeien.
Hoog tijd om onze stem te laten horen en mee te stappen met de noodkreet om iets te ondernemen.
Kom nu vrijdag om 9u45 naar het theaterplein en laat je stem horen.
Dit is een intitiatief van Students for Climate dat wij graag en uit volle overtuiging willen ondersteunen.

548 steden, 83 landen, 1 planeet: op 24 mei 2019 staken we opnieuw om politieke actie te eisen voor een beter klimaat. Antwerpen is er bij. Jullie ook?

De reden voor deze nieuwe grootschalige, zelfs globale, mobilisatie is duidelijk. Al bijna 20 weken komen jongeren in grote getalen op straat om aandacht te vragen voor de opwarming. Daarnaast zijn de wetenschappelijke bewijzen overduidelijk en voelen én zien we in België de gevolgen van de stijgende temperaturen nu al.

Een doortastend politiek antwoord blijft echter volledig uit. Concrete plannen voor een effectief, ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid zien we niet. Nog steeds niet. En dat terwijl niets doen ons meer geld zal kosten dan het probleem aanpakken. Dit zet de toekomst van onze jongeren danig op het spel terwijl de tijd tikt.

Een nieuw en luid signaal is daarom opnieuw nodig. We hebben iedereen nodig om dit signaal zo luid mogelijk te laten klinken, vooral omdat deze globale stakingsdag zo vlak voor de verkiezingen valt.

Om iedereen de kans te geven deel te nemen zal er in Antwerpen een korte mars – enkel in de voormiddag - georganiseerd worden.

We vertrekken op het Theaterplein en eindigen op het Astridplein. Iedereen die zin heeft kan daarna naar Brussel trekken voor een aansluitende manifestatie. Meer informatie vind je in het evenement op facebook: www.facebook.com/events/333763370657925/.

Cil is Sociale impactmaker bij Femma. Meer over de impact die Cil met andere andere Femma collega's maakt, vind je op de pagina Femma Pioniert

 

Reageer