Waarom je het nieuwste magazine echt niet wil missen

{$items.title}

Zorgen zonder ervoor betaald te worden. Heel het magazine staat daarvan in het teken. Of het nu het huishouden is, of de zorg voor (klein)kinderen, een ziek familielid of hulpbehoevende buur. We nemen allemaal wel eens een zorgtaak op ons waarvoor we niet betaald worden. Het zijn het type verantwoordelijkheden waar we minder waardering voor krijgen, maar die wel heel waardevol zijn. 

Dit kan je verwachten:


Artikel

Waarom zorg voor elkaar veel meer waardering verdient

Greta zorgt voor haar mama én haar kleinkinderen. Susie voor haar hulpbehoevende zoon en Sofie voor haar jonge kindjes. Het zijn drie totaal verschillende voorbeelden van een ‘zorgtaak’, maar alle drie vinden of vonden ze het niet gemakkelijk om die onbetaalde zorgtaken te combineren met hun betaalde job. In het magazine lees je hoe dat precies zit en ook hoe eigenlijk allemaal veel makkelijker kan.

 
 
Interview

Tante, mama en dochter aan het woord

Elke tijd kent zijn eigen kansen en uitdagingen. Wij spraken met drie straffe madammen uit 1 familie over hoe het is en was om als vrouw groot te worden met de cultuur, inzichten en sturing van een specifieke tijd. Hoe lukt(e) het hen om werk te combineren met onbetaald zorgen?

 
 
 
Artikel

Wie doet wat in het huishouden?

Vrouwen blijken gemiddeld bijna 10 uur per week meer aan het huishouden en de zorg voor de kinderen te besteden dan mannen. Zeker als er kindjes komen, vallen mensen vaak terug op het klassieke rolpatroon. Drie jonge ouders aan het woord over de rolverdeling in hun gezin + een gerenommeerde tactiek om dit probleem aan te pakken.

 

 

En nog heel veel mee toffe, mooie en inspirerende verhalen. Houd die brievenbus van je in de gaten. Ontvang je Femma nog niet? Koop dan snel een Femmapas en mis voortaan geen enkel nummer meer.

Reageer