Vrouwenkracht is Vredesmacht

{$items.title}

Het onmogelijke is mogelijk gebleken
(Moeders voor vrede)

Op zaterdag 31 oktober a.s. vindt er in CC Het Perron te Ieper een grote vredesconferentie plaats onder de titel ‘Vrouwenkracht is vredesmacht’. Men gaat er van start met sprekers over de periode van WO I en  getuigenissen van hedendaagse conflicten. Om 17u00 volgt een wandeling voor vrede en een herinneringsmoment. De dag wordt afgesloten met de indrukwekkende dansvoorstelling ‘Femmes Tout Simplement’.

Het volledige programma vindt u hier. Schrijf u voor 23 oktober 2015 in bij Moeders voor Vrede.

‘Vrouwenkracht is vredesmacht’ is een campagne van de Vrouwenraad i.s.m. het Platform 1325. Dat platform pleit voor de uitvoering van ‘Resolutie 1325’ van de VN-Veiligheidsraad. Een resolutie die de deur wil openen voor een grotere rol van vrouwen als vredestichters en streeft naar een grotere bescherming van vrouwen in tijden van oorlog.

De wereld heeft de stem van vrouwen nodig om bij te dragen tot vrede, gelijke rechten en duurzame ontwikkeling.

De campagne steunen kan op de volgende manieren:


  • Speld tussen tussen 31 oktober en 11 november een witte klaproos op. U kunt de white poppies gratis bestellen bij de Vrouwenraad. Deze roos symboliseert zowel kracht als kwetsbaarheid:  klaprozen zijn pioniers die groeien op erg barre grond, maar anderzijds verwelken ze bijna meteen als je ze plukt.

'Als je een bloem leuk vindt dan pluk je hem gewoon.
Maar als je van de bloem houdt dan geef je hem elke dag water.'
Boeddha

  • Draag een vredesvrouw voor. Elk jaar lauwert het ‘Platform 1325’ Belgische vrouwen of vrouwen wonend in België die de wereld tot een meer vredevolle plaats hebben gemaakt.
  • Laat witte klaprozen bloeien in uw tuin, op uw terras, in de berm,... Zakjes zaad kan u aankopen via nvr.arowie@amazone.be.
  • Bestel de gratis brochure 'Vrouwenkracht is Vredesmacht. Aan de slag met Resolutie 1325'. U vindt er ideeën voor actie voor al wie begaan is met vrouwen en hun rol bij vredesprocessen.

Duurzame vrede is onmogelijk zonder gelijke rechten en kansen voor vrouwen. Onderzoek wijst immers op het duidelijke verband tussen ongelijkheid en conflict.

Reageer