Vrijwilligers in de kijker : Jessy & Edith zetten hun schouders mee onder Femma Eernegem

{$items.title}

Elke dag zetten duizenden Femma-vrijwilligers zich in voor andere mensen. Maar wie zijn deze vrijwilligers? Wat doen ze? En wat doet dat vrijwilligerswerk met hen? Ben je ook benieuwd? Volg dan zeker deze gloednieuwe reeks 'Vrijwilliger(s) in de kijker' en laat je inspireren door wat andere vrijwilligers doen en waar zij gelukkig van worden. Deze maand maakten we een praatje met vrijwilligers Jessy Priem (38) en Edith (41) uit Eernegem die zorgden voor een frisse wind in het team van Femma Eernegem.

Het wordt een gezellige avond in Eernegem want vanavond is het closetsale. Ook Martine, die al jarenlang trekker is van Femma Eernegem, is er om mij te verwelkomen. Ze staat open voor vernieuwing en is zeer  positief over de twee nieuwe jonge teamleden Jessy Priem (38) en Edith Steurbaut (41). Twee drukbezette mama's die een brug proberen te vormen tussen Femma en jonge vrouwen uit de buurt.

Martine: "Jessy en Edith hebben elkaar echt gevonden op organiserend vlak. Jessy brengt de ideeën aan en Edith gaat hier creatief mee aan de slag. Zij maakt bijvoorbeeld een uitnodiging op die jong en mooi oogt. En samen zijn ze ‘verantwoordelijk voor het sociale-media gebeuren. Femma Eernegem is sterk aanwezig op Facebook en heeft zelfs een Instagramaccount! Hoe leuk is dit!"

Edith, hoe combineer jij het vrijwilligerswerk met je gezinsleven?
Edith: "Ik zet ze gewoon mee aan het werk (lacht). Haar dochter komt vaak helpen op activiteiten. Ook de kinderen van Jessy helpen vaak mee, zowel op de activiteit als achter de schermen. Zo is ze samen met haar dochters op een leuke naam voor één van de activiteiten gekomen. Bij Jessy thuis zijn ze fan van Audrey Hepburn en haar rol in ‘Breakfast at Tiffany’s”. Zo hebben ze van een gintasting “Ginfast at Caroline’s” gemaakt. Ook op werkvlak vullen Jessy en ik elkaar goed aan. Jessy werkt in ploeg, ik heb een job overdag. Daardoor worden mails of berichten heel snel opgevolgd."

Waar worden jullie echt gelukkig van?
Jessy: "Door mijn werk en vrijwilligerswerk zijn de momenten waarop we als gezin allemaal samenzitten eerder beperkt. Daarom kan ik er enorm van genieten als we allemaal samen in de zetel te zitten en een familiefilm kijken met een lekkere zak chips erbij.
Edith: "Ik word gelukkig van thuiskomen bij mijn dochter na een werkdag. Mijn man is dan nog niet thuis waardoor we eventjes qualitytime hebben met z’n twee. Het zijn de kleintjes die het doen nietwaar?"

En nu op naar de closetsale, want er is nog veel werk voor de boeg!

Wil je ook eens een closetsale organiseren?
Check dan zeker eens hun Facebookpagina en wie weet is dit ook wel eens iets voor jullie groep?

 

Reageer