Voor mij een fiets en voor ‘onzen ouwen blauwe’ wat gezelschap!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Ik doe het op twee wielen en vooralsnog zonder motor: fietsen.   Twee exemplaren bezit ik: een stevige stadsmodel met zakken èn een sportfiets. Met die laatste trap ik geregeld naar kantoor (44 kilometer heen en terug).  Zalig ontspannend vind ik al dat fietsen.  Al sakker ik ook geregeld over hoe stiefmoederlijk wij fietsers nog behandeld worden.  Brokkelige, bultige fietspaden die plots ophouden, wegenwerken die ons compleet vergeten (levensgevaarlijk nu zijn de werken aan de ‘Van Praet’-brug in Schaarbeek), een mooi fietspad langs het kanaal, alleen jammer van die vrachtwagens die naast ons razen, of een lieflijk dijkje, maar helaas zonder verlichting zodat we binnenkort als het donker is weer de steenweg op moeten,….

Onze huisafspraak is: voor een afstand onder de 7 kilometer nemen we de fiets. Af en toe een joker inzetten mag. Veel moeite hebben we met het nakomen van die afspraak niet: we zijn namelijk geen autofans.  We zitten niet graag in of rijden niet graag met de wagen. Onze ‘ouwen blauwen’, zoals we ons karretje minzaam noemen, bevindt zich dan ook erg vaak in ‘parkeermodus’.   Wat ook niet goed voor hem is.  Niemand voelt zich immers graag aan de kant geschoven. Daarom beslisten we onlangs om hem te delen.  Over die ervaring kan ik nog niets vertellen: we bevinden ons nog in de administratieve opstartfase, een fase die bij mij overigens altijd gepaard gaat met uitstelgedrag.  Waar ik alvast bevreesd voor ben, is voor het plannen dat er allicht bij komt kijken. Weer iets waar we in ons hoofd rekening mee moeten houden.  Wie ervaring heeft met particulier autodelen mag me daarom altijd laten weten hoe het met de planlast zit.  In afwachting ga ik mijn ‘weer iets erbij’-angst te lijf op de trappers.  Fietsen creëert ruimte in mijn hoofd en geeft me de mentale energie om over organisatorische drempels te stappen, ervaarde  ik al verschillende keren.  Al laat ik natuurlijk nog wel steken vallen.  Mijn vorige poging om aan de #FietsTelweekVl deel te nemen, mislukte bijvoorbeeld jammerlijk.  Fase 1 -de app downloaden-  verliep gesmeerd. Fase 2 – de app in- en uitschakelen bij het fietsen- vroeg duidelijk te veel van mijn brein.  Daarom zet ik dit jaar in op een ‘aan en uit’- klevertje op mijn fietsen en een klevertje ‘smartphone bij?’ op de voordeur. Flink bedacht, niet waar! Op de fiets!

Reageer