Vier tips voor trips in de Westhoek

{$items.title}

Dat de Westhoek op het vlak van oorlogstoerisme veel te bieden heeft is duidelijk, maar onze redactrice Kelly weet als local dat je er ook heerlijke gezinsuitstapjes kunt maken. Dit zijn haar absolute favorieten voor de zomer!

Dierenpark De Zonnegloed

Een educatieve mini zoo/dierenpark met een missie. Hier worden exotische en inheemse dieren opgevangen die na een dieronwaardig bestaan in de wereld van entertainment en onderzoek niet terug het wild in kunnen. Van stokstaartjes en en berberapen tot cavia's, in de Zonnegloed zitten zo'n vijfhonderd dieren die je door middel van een zeer aangename wandeling kunt ontdekken. Na afloop kun je er een ijsje eten en iets drinken. Altijd weer een avontuur voor Dexter (3) en zijn ouders, en op een superrustige locatie in Vleteren, tussen de frontstreek rond Ieper en de zee.

Speelpark Kosmos

Op de plek waar ik als kind kwam zwemmen in het openluchtzwembad ligt nu een landschapspark waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten op de flanken van de Rode Berg. Ik hou erg van hoe er rekening werd gehouden met de natuur bij het ontwikkelen van dit park. Deze zomer wil ik er ook graag eens picknicken, volgens mij een absolute heerlijkheid op een zonovergoten dag. 

De Kinderbrouwerij

Een fantastisch nostalgische plek waar je in de winter klakaarts kunt eten (een lokale specialiteit die aan verloren brood doet denken) en in de zomer kunt spelen op de binnenkoer. Gelegen in een voormalige brouwerij in het landelijke Reningelst, en in de zomer goed voor heel wat fantastische activiteiten en workshops. Ik ben fan!

Bootjevaren op het Vestingwater

Op een mooie zomerdag zijn er weinig dingen fijner dan in een roeiboot rond de Ieperse vestingen te varen. Dexter krijgt een zwemvestje aan en mag af en toe meeroeien met zijn vader. Je kunt de houten bootjes huren voor acht euro aan restaurant Pacific Eiland.

Reageer