Upcycling: van Nespressocups tot Nespressokids

{$items.title}

Ben jij ook een verzamelaar van weggooimaterialen omdat ‘ze toch nog wel eens van pas kunnen komen’? Misschien heb je al een aantal Nespressocups verzameld? Leuk, want van deze cups maak je mooie Nespressokids. Een ideale activiteit om met je (klein)kinderen te doen volgende week tijdens de herfstvakantie...

Wat heb je nodig?
Nespressocups
sieradenlijm
houten kralen van Ø 1,5 cm
50 cm katoendraad of fijne waxkoord (waarvan 14 cm voor de armen)
enkele kleine kraaltjes voor de handjes en voetjes
een bloemetje voor op het hoofd en een vilten bloemetje voor het kraagje. 

Hoe doe je het?
1) Reinig de koffiecups grondig. Verwijder het metalen roostertje met een scherp mesje, verwijder de koffie en spoel de cupjes enkele malen uit met een sopje. Voeg aan het laatste spoelwater een geutje azijn toe om de koffiegeur te verwijderen.
2) Maak een gaatje in de bodem van de Nespressocups.
3) Neem de draad en knip er voor de armen een stukje van 14 cm af. Neem de rest van de draad dubbel en leg bovenaan een knoop. 
4) Steek de dubbele draad door de houten kraal. Als de knoop erdoor gaat, leg je er nog een extra knoop op. Steek de dubbele draad door het kraagje en dan door het gaatje van de Nespressocup.  Doe een beetje lijm tussen de verschillende delen en leg binnenin een knoop.
5) Schuif over de beide uiteinden een kraaltje voor de voetjes en leg een knoopje.
6) Bind nu voor de armen een touwtje onder de kraag rond de dubbele draad.  Schuif ook hier over beide uiteinden een kraaltje  en leg een knoop.
7) Als afwerking kan je een bloemetje of wat sisal op het hoofdje kleven om de knoop te bedekken.
8) Teken een gezichtje op de houten kraal.

Zin gekregen om een workshop upcyling te volgen? Onze groepen plannen deze activiteit vanaf januari 2015.  Raadpleeg onze workshopkalender en geef weggooimateriaal een nieuw leven

Reacties

Gloria Marteleur schreef

Ik knip er bloemen van.

Je steek er bovenaan de punt van een schaartje in en knipt naar de gaatjes toe, in de vorm zoals je een taart zou snijden. Je plooit het open en verwijderd de koffie en zo heb je een bloem.

Valérie Vandenbussche schreef

Dag Gloria,

ik heb zo geen nespressomachine, maar ik ben wel op zoek die cups om juwelen te maken. Kun jij me helpen ?

magina schreef

waar woon je? ik kan je gebruikte cups bezorgen

magina_pa@yahoo.com

Reageer