Uitwisselen op afstand

{$items.title}

De Uitwisselingsmomenten in het najaar zijn steeds een moment waar ik erg  naar uitkijk. Hier kan ik, als groepsbegeleidster, zeer veel vrijwilligers ontmoeten en kunnen vrijwilligers elkaar inspireren. Net voor de zomervakantie dachten we met onze collega’s na over welke zalen, deze moesten groot genoeg zijn, waar ergens centraal in onze provincie,….. De zalen werden allemaal vastgelegd en mijn collega’s uit de werkgroep dachten na over hoe we op een leuke, creatieve en Coronaveilige manier elkaar zouden kunnen ontmoeten. Al gauw kwam de harde realiteit, hoe graag we dit ook in levende lijven zouden willen organiseren, we moesten zoeken naar een alternatief.

Eerst bekeken we een mooi, inspirerend filmpje (je kan het hieronder bekijken).
Daarna hadden we een online uitwisseling in kleine groepen.

Net als velen van jullie, vrijwilligers, groeide ik niet op met alle digitale toeters en bellen en keek ik wat bevreesd uit of het mij wel zou lukken en hoe ik dit zou ervaren. Met de hulp van meer ervaren collega’s wat het digitale en technische betreft nam ik deel aan deze eerste Femma deelt online.

In het tweede deel kon ik weer ervaren waarom ik zo graag groepsbegeleidster ben en wat een fijne job ik heb. Vrijwilligers wisselden hun verhalen uit, vertelden hoe ze ondanks Corona toch verbonden konden blijven met elkaar door activiteiten anders aan te pakken, door speciale locatie zoals kerken te gebruiken of door initiatieven als attenties en speciale nieuwsbrieven met bemoedigende teksten, telefoonkettingen,…. Ook bezorgdheden konden worden geuit en gedeeld evenals nog zeer veel fijne initiatieven. Alhoewel niet samen in 1 lokaal, plaats, zaal voelde ik me even zeer nabij . 

Dus JA -  wat heb ik ervan genoten. Chapeau aan de collega’s die het eerste deel in beeld brachten, chapeau voor de digitale uitwerking en ondersteuning, een pluim op de hoed van de vrijwilligers die deelnamen, een geruststellend woordje voor de vrijwilligers die het niet lukte -er volgt ook nog een papieren brochure.  

#wijblijvenverbonden

Reageer