Trucs om baby's in slaap te krijgen

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

(C) www.mamaapps.nl

Interessant artikel in Het Laatste Nieuws van 03/02/2011:
Trucs om baby's in slaap te krijgen :)

Britse moeders lopen 1028 km achter de buggy om hun baby in het eerste jaar na de geboorte sneller te laten indommelen. Een recente studie toont aan dat de helft van de moeders stress krijgt door het slaappatroon van hun kind.
Wanhopig om hun baby te laten slapen gaan mama's zes keer per week met hen wandelen, wat goed is voor 3,2 km per tocht, dat blijkt uit onderzoek bij 2.000 moeders van kinderen tussen 0 en 36 maanden. Dit maakt dat ze in een jaar de afstand tussen Londen en Zwitserland hebben afgelegd. De meest populaire manier om baby's te helpen indommelen is hen te wiegen, met de baby gaan wandelen staat op de tweede plaats. 34 procent neemt de baby mee voor een autoritje, de gemiddelde mama rijdt 4 km voor haar kind indommelt.

Stress
55 procent zegt dat het slaappatroon van hun baby een van de meest stresserende dingen van hun moederschap is. Het duurt gemiddeld een half uur voor mama's hun baby 's nachts opnieuw in slaap krijgen. In de eerste drie levensjaren van een kind komt een moeder slechts aan vijf uur slaap per nacht.

Zelf kalmeren
De beweging van de buggy of auto zou lijken op wat de baby voelt in de baarmoeder en zou daarom hen kalmeren om te slapen. Slaapexperte Wendy Dean: "De slaap van een baby is een grote bron van stress voor moeders, daarom is het niet abnormaal dat ze hier iets als een lange wandeling voor overhebben, want het is niet altijd makkelijk. Het gevaar is dat wanneer je stopt het kind terug wakker kan worden. Het is belangrijk dat baby's leren hoe zelf te kalmeren met de hulp van het juiste slaappatroon en -omgeving. Ik probeer ouders te overtuigen andere methoden te gebruiken om zowel de moeder als de baby te helpen."

Tien populairste manieren van mama's om hun baby te laten indommelen:

 1. In slaap wiegen
 2. Wandelen met de buggy
 3. Een autoritje maken
 4. Fopspeen geven
 5. Eten geven
 6. Zingen
 7. Over de rug wrijven
 8. Een dekentje, speeltje of knuffelbeertje geven
 9. Badje geven
 10. Rondwandelen

Mij lijken het allemaal logische dingen dat je doet :) Niet echt 'trucjes' . Ik mag niet klagen. Mijn zoontje van 2 maand slaapt 's nachts gelijk een roos, maar overdag is dat een paar andere mouwen... mocht er iemand trucjes kennen, laat ze mij weten :)

Reageer