Tips voor ongewenste cadeaus

{$items.title}

December en januari zijn echte cadeautjesmaanden. Leuk! Of toch meestal. Helaas zitten er altijd enkele afschuwelijke pakjes bij: een doos van die vieze snoepjes, een assortiment ‘welriekende’ badproducten, een fles mierenzoete wijn... Herkenbaar? Lees dan zeker deze tips voor je alles bij het vuilnis zet. Veel slechte cadeaus kunnen jou én anderen nog gelukkig maken.

Gebruik de flessen in de keuken

De sterke smaak van een alcoholische drank wordt in een saus herleid tot een subtiele toets. Ideaal voor die flessen die je minder lekker vindt om zelf te drinken. Bovendien zal de alcohol meestal uitkoken.
Een fles porto gekregen, terwijl je dat eigenlijk niet lust? Je kan ze gebruiken om een portosausje te maken. Lekker bij een gevogelte of wild. Wijn kan in je spaghettisaus, een scheutje whiskey of congnac in je zelfgemaakte cocktailsaus…

Geschenkenruil

Kreeg je iets dat op zich wel leuk is, maar jou gewoon niet ligt? Organiseer dan een geschenkenruil. Je kan met je collega’s of je Femmavriendinnen afspreken om elk één pakje mee te brengen dat je liever wil inruilen. Met een beetje geluk ga je dan alsnog naar huis met iets dat jij leuk vindt.

Wegschenken via Facebook

Je kan je vrienden gelukkig maken door via Facebook mee te delen waar je allemaal vanaf wil. Bovendien moeten ze er zelf om komen, met nog gezellige ontmoetingen als gevolg.
Pas wel op met geschenken die je van (Facebook)vrienden kreeg. Dat kan gênant worden.

Trakteer op het werk

Kreeg je weer vijf dozen chocolaatjes en drie grote dozen koekjes? Lekker, maar trop is te veel! Grijp deze kans om te scoren op je werk. Zet je overschot zoetigheden aan de koffiehoek met een lief briefje en word zo de populairste collega van de dag!

Schenk aan een goed doel

Dit gaat niet voor alles, maar zeker speelgoed, eten, verzorgingsproducten… kunnen voor iemand anders een groot verschil maken. In veel gemeenten zijn er organisaties actief die dit soort producten inzamelen voor mensen die het minder breed hebben.

Maar wat met die lelijke kaars en dat vreselijke bloemstuk?

Over smaken kan je niet discussiëren. En iets wat je echt niet mooi vindt, kan je ook moeilijk aan iemand anders geven. Gelukkig kan je kaarsen opbranden. En uiteindelijk zullen ook die bloemen wel verwelken. Een minder strikt schema om ze water te geven, kan hier een tip zijn.

Zelf nog ideeën? Reageer hieronder dan zeker op deze blog!

Reacties

Maria schreef

wij hebben alvast dit jaar afgesproken met onze kinderen om geen grote cadeaus te kopen voor elkaar. Kleine praktische pakjes zijn even plezant en kosten heel wat minder.

Ons plan is in ieder geval heel goed gelukt.

Marleen de wever schreef

Na 2 keer parfum cadeaus, heeft mijn man aan zijn zus gezegd dat ik allergies ben ervoor. Ik zonk door de grond, maar kreeg dit jaar een fijn cadeau. Het was het waard.

Nicole Van Hoof schreef

ik heb van mijn oudste dochter een verzameling potjes met verschillende soorten paté gekregen, ik was daar heel blij mee en die blijven lang goed als je ze niet open doet. Verder kreeg ik nog speciale soorten rijst, ook heel leuk.

Reageer