Tips voor een leuke brooddoos

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Op maandag is het weer zover. Je kroost mag (of liever, moet) terug naar school. En daar hoort natuurlijk dagelijks een goedgevulde brooddoos bij. Ben jij zo'n ouder die dag in dag uit, jaar in jaar uit hetzelfde smeert voor je kinderen, eentje met kaas en eentje met confituur? Dan is het tijd om de lunch van je kinderen te pimpen!

Wij geven je acht tips voor een leuke en gezonde brooddoos:

  1. Iedereen weet dat fruit en groenten belangrijk zijn voor opgroeiende kinderen, maar ze zijn meestal niet erg populair. Breng daar verandering in door je kind te verrassen! Snijd je appel, wortel of komkommer in frietjes. Maak spiesjes van stukjes fruit. Of beleg een boterham met banaan. Zo is fruit en groenten eten leuk!
  2. Heb je 's morgens te weinig tijd om de brooddoos van je kids te maken? Neem er de tijd voor de avond voordien. 's Ochtends gewoon van de koelkast recht de boekentas in.
  3. Geef aperitiefhapjes mee in een doosje: blokjes kaas, stukjes bloemkool, kerstomaatjes of reepjes komkommer.
  4. Laat eens een lief briefje achter in de brooddoos van je kinderen. Wedden dat ze dat leuk vinden?
  5. Maak leuke figuren van de boterhammen. Zelfs simpele driehoekjes hebben succes.
  6. Gebruik bruin brood. Lusten je kids liever wit brood? Probeer eens een dubbele boterham met één volkoren en één witte boterham.
  7. Het moeten niet altijd boterhammen zijn! Geef ook eens een pasta- of rijstsalade mee. Snel gemaakt met een restje pasta van de avond ervoor.
  8. Ook bij de lunch mag een dessertje niet ontbreken. Kies voor een gezonde versie, een yoghurtje, een paar aardbeien of wat gedroogd fruit.

Heb jij tips voor een leuke brooddoos? Vertel ze hier!

Reageer