Tijd voor mondmaskers

{$items.title}

Ook binnen ons project Tijd voor Mij kunnen voorlopig geen workshops doorgaan.  Deze werking ligt in het hart van ons bewegingswerk. We gaan aan de slag met vrouwen zoals deze in het Rode Kruis opvangcentrum Westakkers.  Onze coaches geven hen een kostbaar goed: vrije tijd en me-time. De vrouwen nemen deel aan laagdrempelige activiteiten, zoals onder andere een basiscursus naaien. De verbinding met andere vrouwen en hun zelfontplooiing maakt hen sterker. De opgedane kennis en vaardigheden biedt nieuwe mogelijkheden. 

En dat toonden deze dames op een hartverwarmende manier.

In het opvangcentrum ging een kerngroepje van 4 vrouwen aan de slag om stoffen mondmaskers te maken voor alle bewoners.  Dat zijn er meer dan 400.

Het kerngroepje kreeg al snel hulp van andere vrouwen.  Zo werkten zij af wat er in de namiddag was gestart.  De kerngroep Jenny, Laura, Katherine en Fatima waren de motors van het zelfgecreëerde naaiateliertje. Katherine en Laura waren eerder de helpende handen die de stoffen en elastieken knipten en de afgewerkte maskers streken. Fatima en Jenny deden het werk achter de machines.

Wat hen motiveerde?  Ze vinden het belangrijk dat iedereen de nodige bescherming krijgt in deze coronatijden.  En ze vonden het heel fijn om op deze manier te kunnen helpen en iets te betekenen voor het centrum.

Jenny genoot van het samenwerken met de kleine groep vrouwen.  Zij deed haar naaiervaring op in El Salvador, waar ze een cursus volgde. Na die cursus was ze helemaal vertrokken en kon ze kleren en andere spullen maken. Ze had dan ook snel door hoe je hoe je snel en efficiënt mondmaskers kan maken. 

Dat ze haar kennis nu kon doorgeven aan de andere vrouwen vond ze superfijn.  

Ook Fatima leerde al voor haar komst naar België naaien.  Ze deed heel veel ervaring opgedaan in Afghanistan waar zij werkte in een textielbedrijf. Haar oog voor detail, afwerking en efficiëntie was zeker ook een meerwaarde in het hele naai-gebeuren!

Enkele helpers van het kerngroepje, zoals Nahida volgden eerder de basiscursus naaien van Tijd voor Mij, waardoor ze ook vlot een paar keer aan de slag konden als naaister van mondmaskers.

Fier op deze deelnemers van Tijd voor Mij-activiteiten!

Tijd voor Mij

is aanwezig in heel Vlaanderen en organiseert jaarlijks 500 workshops voor vrouwen in een kwetsbare positie. Met jouw steun kunnen we nog meer vrouwen die broodnodige energieboost geven. Alvast bedankt!

Steunen kan hier. 

 

Reacties

Magda Coeck schreef

Hallo lieve Dames, Graag zou ik tegen betaling twee mondmaskers bestellen. Als dat zou kunnen ? Ik neem aan dat ze gemaakt zijn volgens de regels van de overheid en dat je er een stukje filter kan tussen schuiven, tussen de twee lagen stof ?

De prijs speelt geen rol, wel heb ik graag vrolijke kleurtjes. Ik ben zelf ook Femmalid in Wilrijk.

Reageer