Stem jij Femma naar de Trofee Werkbaar Werk?

{$items.title}

Steeds meer bedrijven en organisaties beseffen dat gezonde en gelukkige werknemers dé sleutel tot succes zijn. Overal duiken er ideeën op om werk anders te organiseren. Groen-Kamerlid Evita Willaert beloont de doeners die hun schouders zetten onder werkbaar werk en moedigt hen aan om hun voortrekkersrol te blijven spelen. Binnenkort reikt ze voor het eerst de Trofee Werkbaar Werk uit.

Er werden zeven bedrijven en organisaties genomineerd voor de trofee voor werkbaar werk nl. Groep Intro, Hof ten As, !DROPS, GoodPlanet, Choco, Hota en Femma.
Je kan vanaf vandaag tot en met 26 april stemmen op jouw favoriet.

En natuurlijk hopen we dat jouw stem naar Femma gaat!

Waarom denk ik, samen met heel wat collega's, dat Femma deze trofee verdient?

Werken bij Femma is de laatste jaren sterk geëvolueerd.  We werken met heel wat minder beroepskrachten dan pakweg 20 jaar geleden en willen toch onze vrijwilligers zo goed mogelijk blijven ondersteunen.  Want die vrijwilligers, daar draait het bij Femma om.

Gelukkige beroepskrachten zorgen voor gelukkige vrijwilligers!

En zo verlegde men de focus van controle op tijd en plaats naar resultaatgericht werken in vrijheid en vertrouwen voor de medewerkers.  Daarna kregen alle collega’s én leidinggevenden de kans om tijds- en plaatsonafhankelijk te werken.  Of je nu werkt van thuis uit, op de trein, in een rustige koffiebar of in je tuin, …: mits goede afspraken kan het bij Femma allemaal.

Hierdoor werken de collega’s effectiever en gemotiveerder.  En genieten ze van onze combinatievriendelijke werkorganisatie.

Zo is het zelfs mogelijk voor mij, Westvlaamse mama van 3 jonge kinderen en vrouw van een zelfstandige; om een fulltime job met standplaats in Schaarbeek te combineren met de zorg voor mijn gezin (en nu en dan zelfs wat vrije tijd te hebben!)

De Welfiebevraging die Femma onlangs uitvoerde bij het personeel, bevestigt dat:

  • 85% van de collega´s vindt dat er een open en lerende gesprekscultuur is.
  • 98 % van de collega´s weet welke doelstellingen zij/hij moet halen en waar zij/hij zich op moet toeleggen.
  • 8.8/10 de mate is waarin collega´s vinden dat we vanuit duidelijke waarden werken.

De ijver naar ‘beter’ houdt niet op bij Femma: sinds kort werken we ook in een vlakke organisatiestructuur, afgestemd op ons nieuwe beleidsplan. En binnenkort stappen we in een traject om anders te gaan werken onder professionele begeleiding van Flanders Synergy. 

We streven naar nog gezondere en gelukkigere werknemers en een effectievere arbeidsorganisatie.

Femma denkt niet alleen aan het eigen personeel

Femma gaat voor evenwichtige en kwaliteitsvolle combinatie van betaalde en onbetaalde arbeid voor vrouwen en mannen.  We discussiëren actief mee als het over werkbaar werk, gelijke kansen voor vrouwen en mannen en de opwaardering van onbetaalde arbeid (mantelzorg, vrijwilligerswerk en zelfzorg) gaat. 

En last but not least zijn we niet enkel pleitbezorger van een collectieve arbeidstijdverkorting naar 30 uren per week.  We voegen ook de daad bij het woord en zetten een actieonderzoek op rond de effecten van minder werken op de combinatie van betaalde en onbetaalde arbeid van collega´s en hun omgeving. 

Het verhaal rond Werkbaar Werk bij Femma is nog lang niet afgerond.

 

De Trofee Werkbaar Werk zou een erg mooie erkenning zijn voor ons werk en een motivatie om er verder voor te gaan! 

Geef Femma een duw in de rug en stem hier!

In ruil daarvoor onze eeuwige dankbaarheid!  En we beloven aan de boom te blijven schudden om ook jouw combinatie van betaalde en onbetaalde arbeid evenwichtig en kwaliteitsvol te maken.

Reacties

Marie-Rose Ghys schreef

Als vakbondsafgevaardigde in het grootste Limburgse ziekenhuis weet ik hoe belangrijk jullie strijd is! Goed bezig daar! Doe zo voort.

Reageer