Staak mee op Internationale Vrouwendag!

{$items.title}

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, leggen vrouwen in meer dan 30 landen (symbolisch) het werk neer. Uit onvrede met het vrouwonvriendelijk beleid, geweld en alledaags seksisme. Onder het motto ‘solidariteit is ons wapen’ tonen we verbondenheid tussen vrouwen over heel de wereld. Ook jij kan makkelijk mee doen!

De laatste maanden kwamen vrouwen in verschillende landen op straat om te protesteren tegen vrouwonvriendelijke wetten, geweld en alledaags seksisme. In Polen legden 150.000 vrouwen voor één dag het werk neer en marcheerden door de straten uit protest tegen een wetgeving die abortus en een miskraam zou criminaliseren. Met succes! Het wetsvoorstel werd naar de prullenmand verwezen. In oktober kwamen meer dan 100.000 Argentijnse vrouwen en mannen op straat om te protesteren tegen het geweld op vrouwen (femicide) dat het land treft. En enkele maanden later mobiliseerden de Women’s marches in de VS miljoenen vrouwen en mannen tegen het seksistisch, racistisch en homofoob betoog van Trump.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, is het tijd om de handen in elkaar te slaan, over  grenzen heen. Wereldwijd willen we vrouwen verenigen en solidariteit tonen met elkaars strijdpunten. Onder de noemer International Women’s Strike (Internationale Vrouwenstaking), zullen in meer dan 30 landen vrouwen het werk (zowel betaald werk als onbetaald werk) neerleggen. Elk met hun eigen eisen, maar solidair met de anderen.

“Kan ik ook als man deelnemen? Kan ik ook deelnemen door niet te staken?”, zijn twee veel gestelde vragen. Uiteraard! Iedereen die opkomt voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen en zich herkent in de boodschap van de International Women’s Strike, kan deelnemen. Bovendien hoef je niet perse te staken. Niet iedereen kan of wil staken. Je kan je solidariteit dan ook op een andere creatieve manier tonen. Kleed je in het zwart, verspreid de boodschap op sociale media, ...

Meer info over de Belgische actie en de eisen vind je hier. En wie op facebook actief is, kan zich aansluiten bij het event.

Kunnen we ook op jouw solidariteit rekenen?

Reageer