Spring mee op de Climate Express

{$items.title}

Van 30 november tot en met 12 december 2015 vinden in Parijs de 21ste internationale klimaatonderhandelingen plaats, georganiseerd door de Verenigde Naties. De verwachtingen voor Parijs zijn hooggespannen. Het is immers de bedoeling er de opvolger van het Kyoto-protocol te ondertekenen. Het jaar 2015 is een kantelmoment. Volgens internationale wetenschappers moeten we nu in actie schieten als we een ernstige klimaatverstoring willen voorkomen. Dat maakt de klimaattop in Parijs méér dan de zoveelste conferentie: het is een cruciaal moment om de politiek wakker te schudden.

Climate Express

De Climate Express wil in Parijs een duidelijke boodschap laten weerklinken aan onze beleidsmakers: een daadkrachtige en solidaire aanpak van de klimaatproblematiek. De Climate Express klopt bij hen aan met zes concrete wensen. En ook na Parijs zal er blijvend druk worden gezet op de beleidsmakers.

  1. Ambitieus akkoord
  2. Weg met broeikasgassen
  3. op naar 100% hernieuwbaar
  4. Sociaal rechtvaardig
  5. Solidair met het Zuiden
  6. Power to the People

De Climate Express geeft het startschot met een gigantische klimaatmars op zondag 29 november. Nu de mars in Parijs is afgelast, wordt Oostende de nieuwe gaststad.  Op dinsdag 24 november verschijnt alle concrete info op de website van het initiatief

Doe mee

Word je helemaal warm van Climate Express? Veel of weinig tijd, ook jij kan deel worden van de beweging. Bekijk hier wat jij kan doen met jouw tijd!

Ook Femma gaat voor duurzaam

Bij Femma nemen we ook onze verantwoordelijkheid en proberen zoveel mogelijk het goeie voorbeeld te geven.  Van 30 november tot en met 11 december geven we je daarom elke dag nieuwe inspiratie om duurzamer te gaan leven op deze blog.

Deel jij ook jouw tips?

 

Reageer