Speelgoed uit de fifties

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De paashaas staat alweer te trappelen van ongeduld om ons te overladen met chocolade en vaak ook met speelgoed. En als het de paashaas niet is, dan zullen de paasklokken het wel doen. Te veel chocolade is niet echt gezond en speelgoed, dat belandt toch boven op de nu al veel te grote speelgoedberg in onze woonkamer. Dus waarom niet eens werk maken van een belevingscadeau? Trek er samen met je kinderen of kleinkinderen een dagje op uit. Zij zullen de extra aandacht waarderen, jij zult genieten van hun enthousiasme en samen houden jullie er mooie herinneringen aan over. Wij hebben een leuke tip voor jou.

Tijdens de paasvakantie staat het thema 'fifties' centraal in het Speelgoedmuseum in Mechelen. De bezoekers kunnen een mini-expo bezichtigen van speelgoed uit de jaren 50, deelnemen aan een creatieve workshop, hun speurtalent gebruiken voor het oplossen van een vakantiezoektocht, … maar vooral: de spelletjes uit de fifties zelf eens uitproberen. Daag je (klein)kinderen uit voor een wedstrijdje hoelahoep, speel een gezellig spelletje ganzenspel, lees opnieuw de mooiste verhaaltjes van Tiny of de grappigste strips van Jommeke. Keer terug in de tijd met enkele echte toppers en rages uit de jaren 50 van de vorige eeuw.
Voor het slotfeest van zaterdag 14 april is het volledige museum omgetoverd in fiftiesstijl. Er zijn leuke dansdemo's, een photobooth, een beauty boudoir, workshops, …
Hou de website van het Speelgoedmuseum  in het oog voor het volledige programma.

Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen
015 55 70 75
 

 Wedstrijd

Femma mag 3 duotickets weggeven (geldig van 31 maart t.e.m. 15 april 2018). Vertel in een reactie hieronder met wie jij het Speelgoedmuseum wil bezoeken en welk spelletje je graag nog eens wilt spelen. En in de paasvakantie wacht er jou misschien een fantastische dag in het museum. 

 

Reacties

Driessen gertie schreef

Ik wil graag let mijn 3 oudste kleinkinderen van bijna4 en bijna 7 en bijna 9 gaan want zij en ik zijn er nog nooit geweest! Benieuwd hoe het er is!

Heidi schreef

Ik wil graag met mijn 3 patatjes gaan. Ik zou heel graag nog eens naar de lego afdeling van de jaren 80 willen gaan zien, vooral Fabuland :-)

Juliette Goedgezelschap schreef

Ik zou graag met de kleinkinderen gaan en er eens een leuke dag doorbrengen. De kleindochter is helemaal verzot op de My little pony's en ik zou haar heel graag eens willen laten zien hoe ze er vroeger uitzagen (ik zal bevooroordeeld zijn maar vroeger zagen die er veel mooier uit)

Lut Martien schreef

Het speelgoedmuseum zou ik graag willen laten ontdekken door mijn 2 jongste kinderen en mijn kleinkinderen.

Ik zou met hen heel graag de spelletjes van “in de tijd van toen” willen spelen!

Lut Martien schreef

Het speelgoedmuseum zou ik graag willen laten ontdekken door mijn 2 jongste kinderen en mijn kleinkinderen.

Ik zou met hen heel graag de spelletjes van “in de tijd van toen” willen spelen!

Martine Baten schreef

Ik zou graag de nostalgie van de fifties-tentoonstelling willen gaan opsnuiven met mijn zus Greta. En waar ik heel graag zou willen mee "spelen" zijn gewoonweg "poppen", want zelf geboren in 1960 herinner ik mij nog heel goed de pop zoals hierboven op de foto. Een popje, zonder haar ;-) en waar mijn moeder zelf truitjes voor breide of kleedjes voor naaide. Steeds weer vroeg ik aan de Sint een pop. En na de "kale" popjes kreeg is ook een popje met mooi glanzend Venetiaans blond haar. Wat heb ik mij uren kunnen amuseren met kammen, borstelen van haar haartjes. Dan had ze weer staartjes met een strikje, dan een paardenstaart, dan los met een lintje....;-) kortom, deze nostalgie zou ik heel graag nog eens gaan ontdekken en mij opnieuw nog eens "kind" voelen.

Sandra Hoeven schreef

Ik wil graag mijn dochter Emma van 9jaar laten kennismaken met het speelgoed van vroeger zodat ze beseft wat een waarde het speelgoed heeft en ook beseft in wat voor een weelde wij leven de dag van vandaag.

Van de Mert Gilberte schreef

Ik wil graag met mijn kleinkinderen gaan en wil eens graag met die coureurs spelen,speelde vroeger met mijn broer ronde van Frankrijk

Tine Adriaens schreef

Ik doe graag mee om met mijn drie en vijf jarige naar het museum te gaan, staat al lang op onze planning!!

Annemans Jeannine schreef

hallo

ik wil wel eens gaan met kindjes van vrienden .Ineens uitstapje in vakantie .

En voor mij ook de kans om nog eens te zien hoe het in mijne tijd was en misschien nog eens spelenmet iets van toen Wie weet??

Je zou ons er er groot plezier met doen.

Cindy schreef

Ben single mama

Zou graag gaan met mijn 2 jongens van 8 en 3

Alledrie nog nooit geweest

Iets nieuws interactief beleven

Zij hebben vooral interesse in auto's

Elke Loos schreef

Het zou leuk zijn om mijn 2 kinderen te laten kennis maken met mijn jeugdjaren. De oudste is verzot op computerspelletjes en lego. Ik wil hem laten zien dat die tijd heus niet ouderwets was en er toen ook leuke computerspelletjes bestonden als de game boy. Mijn dochter is een stuk jonger en in haar Barbie-periode. 'Bestonden die al in jouw tijd?' vroeg ze eens. Alsof ik uit de steentijd kom :-))

Huvaere bernardine schreef

Eens terug gaan naar mn kindertijd .Thuis hadden we het niet zo breed.Dus eens spelen en genieten wat er dan voorhanden was lijkt me leuk.Afsluiten met workshops waar ik samen met de kleinkinderen kan van genieten .ZALIG

Huvaere bernardine schreef

Eens terug gaan naar mn kindertijd .Thuis hadden we het niet zo breed.Dus eens spelen en genieten wat er dan voorhanden was lijkt me leuk.Afsluiten met workshops waar ik samen met de kleinkinderen kan van genieten .ZALIG

Lombaert Mia schreef

Als oma van 5 kleinkinderen wil ik heel graag met de drie oudste naar het speelgoedmuseum trekken. Als paasgeschenk zou dat eens iets anders zijn. De meisjes zijn zo zot van de Barbiepoppen en ik moet natuurlijk niks anders doen dan vlechtjes maken. Leuk!

Zelf ook nog nooit bezocht maar dit geheel ter zijde...

Evy monns schreef

K zou graag met men 3 scheetjes gaan om hun te laten zien hoe het vroeger was.voor.men 2 zoontjes lego uit de jaren 80 en voor men muisje de poppen.en.wandelwagens van vroeger

Dorothy Dervaux schreef

Graag had ik een bezoek gebracht aan het speelgoedmuseum met mijn 3 kinderen en hen een algemene indruk geven dat keuze vroeger beperkter was, het speelgoed veel degelijker was qua kwaliteit en dat de telefoons en tablet en andere toestanden ook wel eens plaats mogen ruilen voor bijvoorbeeld springtouwen, rekkers, .... Een frisse neus bovenhalen met buitenspeelgoed is en blijft belangrijk.

Els Charle schreef

Zou een leuke verrassing zijn voor de 3 oudste kleinkinderen. We zijn er nog niet geweest en ik kan niet wachten om met hen van de ene 'verwondering' naar de andere te verdwalen in de wereld van de fifties.

Wat zullen ze ogen trekken ...

mary fernandez schreef

Ik zou graag mijn dochter en kleindochter meenemen, ik heb zelf geen speelgoed meer uit mijn kindertijd. Vooral voor Barbie (zoals ik 'geboren' in 1959), ik kreeg van mijn ouders geen Barbie omdat ze dat heel stereotiep vonden.

Eliane Pauwels schreef

Hb tydens vakantie mijn 2 kadees en die zouden da keitof vinden als ze met hun mami naar ht speelgoedmuseum konden gaan. Mt de trein vn brussel nr mechelen zouden ze al supercool vinden want ook dat doen ze bijna nooit. Alleen met mami natuurlijk.

Liesbeth De Meyer schreef

Ik zou graag met mijn zoon van 10jaar gaan.

Zodat hij kan zien dat er vroeger geen playstation, wii en dergelijke was en we ons toch konden amuseren.

Simon Mireille schreef

onze 2 oudste kleinzonen ( 5 en 6 jaar ) zijn sinds vorig jaar hier in België ( adoptie kinderen) en kennen dus niets van ouder speelgoed. het zou leuk zijn om dit met hen te kunnen doen want ze kunnen niet genoeg krijgen van alle nieuwe indrukken .....

Jan schreef

Ik wil met mijn dochter en haar klein vriendin gaat naar het speelmeuseum en dat zal een goede kans om te kijken naar de speelgoed van vroeger en nu. Ik wens om te winnen.

Benedicte Baert schreef

Zou heel graag met mijn prinsje en mijn papa gaan. Samen kijken welk speelgoed er over deze 3 generaties gaan.

Zelf zou ik super graag nog eens spelen met zo'n metalen tol die muziek maakt.

Katrien schreef

Ik zou graag met mijn meisjes van 5 en 6 jaar gaan, want we zijn er nog nooit geweest.

Misschien kunnen we er wel een trein zien net zoals die waar opa vroeger mee speelde!

Leleu Marie_Paule schreef

Graag had ik met mijn 2 kleinkinderen van 4 en 8 jaar naar het speelgoed museum gereisd met de trein.

Vroeger heb ik met mijn broers veel de ronde van Frankrijk gespeeld met kleine wielrenners en een dobbelsteen en een parkoer dat we uitgetekend hadden met stoepklijt

Groetjes oma wervik

Yvonne schreef

Ik zou graag met mijn 3 kindjes gaan neuzen in de Tibet boeken, zeker om ter langst hoelahoepen en indien mogelijk met prikkels spelen

Chris Everaert schreef

Heel verrijkend initiatief om onze 3 kleinkinderen (6/9/10 jaar) kennis te laten maken met het speelgoed uit onze jeugd. Hen laten beseffen hoe wij als kind soms creatief en inventief zelf spelletjes verzonnen met het weinig en basic speelgoed dat wij kregen. De jongens houden vooral van auto's en autobanen en figuurtjes om in elkaar te steken.De kleindochter knutselt en tekent heel graag.

Ze zouden zeker een superdag beleven!!! en wij ook natuurlijk.

Bedankt voor het mooie initiatief

Bedankt voor het mooie initiatief.

Martine Coppin schreef

Zou graag met enkele van mijn kleinkinderen komen. Ze eens laten zien hoe wij vroeger speelden.

gisèle soetens schreef

Zou graag met mijn 5 kleinkinderen naar het museum komen, wij kennen het niet maar het ziet er precies super leuk uit en terug in de tijd.

Derveaux mireille schreef

Ik ben nieuwsgierig om al dat moois te zien samen met mijn 2kinderen en man

Martine De schreef

Dagje uit in Mechelen met mijn metekindje van 6 zint me wel !

Samen even terug in de -goede oude - tijd.

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden, daarom zou ik het fantastisch vinden om dit te kunnen doen.

Martine De schreef

Dagje uit in Mechelen met mijn metekindje van 6 zint me wel !

Samen even terug in de -goede oude - tijd.

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden, daarom zou ik het fantastisch vinden om dit te kunnen doen.

Chantal lyssens schreef

Terug naar mije kindertijd moet toch fantastisch zijn om dit te mogen herbeleven met mijn 2 poppemikees! Wat willen mens nog meer

Chantal lyssens schreef

Terug naar mije kindertijd moet toch fantastisch zijn om dit te mogen herbeleven met mijn 2 poppemikees! Wat willen mens nog meer

Chantal lyssens schreef

Terug naar mije kindertijd moet toch fantastisch zijn om dit te mogen herbeleven met mijn 2 poppemikees! Wat willen mens nog meer

Chantal lyssens schreef

Terug naar mije kindertijd moet toch fantastisch zijn om dit te mogen herbeleven met mijn 2 poppemikees! Wat willen mens nog meer

Marie Claire schreef

Ik zou ook wel eens met mijn 4 kleinkinderen naar het museum willen gaan en dat ik misschien een toegangskaartje kan winnen is mooi meegenomen

Lieve De Busscher schreef

Ik zie dit helemaal zitten : samen met kleinzoon Ward (6 jaar) en kleindochtertje Jade (4 jaar) naar het speelgoedmuseum. Ward houdt van lego en treinen en Jade zal nogal kijken naar de poppen en poppenwagens van weleer. Zelf heb ik vroeger veel "met de rekker" gespeeld met kinderen op school ! Alvast bedankt voor dit mooi initiatief !

Hendrickx Gonda schreef

Daar mijn man jong dement is zou ik graag met mijn man en 4 kleinkinderen eens naar het speelgoedmuseum gaan. Misschien herkent mijn man speelgoed van vroeger.

Nancy duquesne schreef

Ik wil heel graag met mijn zoon van bijna 5 jaar en mijn stiefzoon van 13 jaar ( autisme ) naar het speelgoedmuseum. Ik heb niet speciaal een voorkeur voor welk speelgoed juist, alles is nostalgisch voor ons als ouder en alles is nieuw voor onze jeugd. Dus plezier verzekerd !

Niels Paredis schreef

Eigenlijk niet echt een voorkeur, ik weet niet wat er staat in het museum. Wat ik wel graag eens wil bekijken zijn de spelletjes van game boy :)

Régimont Laurette schreef

Wat zou het leuk zijn om met mijn vijf kleinkids naar het speelgoedmuseum te gaan.

Zo kan ik ze dan vertellen hoe oma en opa speelden. Dat hun speelgoed hard gelijk op het van ons ,maar in een eigentijds jasje:)

Régimont Laurette schreef

Wat zou het leuk zijn om met mijn vijf kleinkids naar het speelgoedmuseum te gaan.

Zo kan ik ze dan vertellen hoe oma en opa speelden. Dat hun speelgoed hard gelijk op het van ons ,maar in een eigentijds jasje:)

Régimont Laurette schreef

Wat zou het leuk zijn om met mijn vijf kleinkids naar het speelgoedmuseum te gaan.

Zo kan ik ze dan vertellen hoe oma en opa speelden. Dat hun speelgoed hard gelijk op het van ons ,maar in een eigentijds jasje:)

veerle verbraeken schreef

Met onze 2 kleinste kapoenen naar het Speelgoedmuseum in Mechelen...Dat zou leuk zijn. We wonen er vlakbij en momenteel is er ook een zoektocht voor de kinderen : BACK TO THE FIFTIES . Tijdens een regendag ideaal om dit uitstapje te doen.

Deroose Bea schreef

voor mijn pensioen was ik autocarbestuurster, als de tijd van de schoolreizen er aan kwam vroeg ik altijd of er één was naar het speelgoedmuseum. Heb er uren doorgebracht en ook met de kindjes gespeeld. Wil er nog eens op bezoek gaan;

Van Gils Leen schreef

'k zou samen met de kleindochter ( en evt kleinzonen ook ) wel eens op zoek willen gaan of er in het museum ook een popje is zoals mijn eerste pop die ik kreeg toen ik 1 jaar werd. Die heb ik nog steeds. We spelen ook nog vaak het ganzenspel uit die tijd en willen zien of er nog andere leuke spelen waren toen.

Bernaerts Denise schreef

Zou met de kleinkinderen naar het museum gaan om hen te laten zien en laten beleven hoe wij vroeger speelden .

Noyelle Linda schreef

Vind ik een super tof idee om met de kleinkinderen te doen. Teveel tv en spelletjes op hun tablet spelen ze. Wat zouden ze hun oogjes uit kijken, al dat mooie soms in hun oogjes eenvoudig speelgoed, maar wij konden daar uren mee spelen. een draaitol met koord, knikkers, een pop met zelfgebreide kleertjes aan, de kinderwagen,ik zou mij ook terug eventjes kind voelen tussen de poppen. Vind het eindelijk een toffe uitstap waar ik niet direct zelf ging op denken om eens te doen in het paasverlof.

Hilde Meire schreef

Als leerkracht van het eerste leerjaar heb ik verschillende keren met een enthousiaste bende het museum bezocht. Ik kocht daar een opwindbaar speeltje voor mijn oudste kleinkind. Er volgden nog veel van die speeltjes waarmee ik hen telkens kon troosten als mama en papa van het toneel verdwenen. Nu ben ik met pensioen en zijn er ondertussen al 7 kleinkinderen tussen 1,5 en 12 jaar. Met enkele van hen ( of allemaal ) een enthousiast bezoekje brengen zou fantastisch zijn. Een spelletje aan de sjoelbak mag dan zeker niet ontbreken.

Katrijn Spruyt schreef

Ik wil graag met mijn 3 patatjes gaan. Ik zou heel graag nog eens naar de lego afdeling van de jaren 80 willen gaan zien, vooral Fabuland

Heidi schreef

Als trotse tante van 4 nichtjes en 2 neefjes, zou ik graag met enkele van hen (enkelen moeten helaas studeren), een uitstap maken naar het speelgoedmuseum.st te dromen, want ik hou ook enorm van vintage, Samen met hen zou ik mijn ogen nogal de kost kunnen geven.

Dit is alvast een leuke wedstrijd!

Lut schreef

Als oma van 7 kleinkinderen vind ik het belangrijk om samen met de kleinkinderen iets te doen en samen te spelen. Op woensdagnamiddag vertellen en knutselen we samen en leerde ik het oudste kleinkind breien. Een ander kleinkind is favoriet van samen poppekleertjes maken of samen een T-shirt pimpen. Nog een ander houdt ervan om samen kinderliedjes te zingen en te dansen. Nog een ander doet niets liever dan samen stoelen afwassen, stof afnemen en de vensters 'wassen'. Wat een zalige momenten. Ganzenspel kennen ze nog, want dat spelen we dikwijls samen, net als paardjesspel. Ook leerden we ze wat knikkeren en bikkelen is en 'met de rekker spelen'. Voor deze zomer staat een dorpswandeling op het programma met verhalen waar oma vroeger woonde, waar haar vriendinnetjes woonden, hoe wij naar school gingen en waar we kattekwaad uithaalden... Om te zeggen dat ik het veel belangrijker vind om samen dingen te doen, in plaats van materiële cadeautjes te geven. Omdat ik hen graag laat ervaren hoe het vroeger was, niet slechter of beter, maar anders en omdat de kleinkinderen dat graag mee-beleven, zou ik echt wel graag eens met hen naar het speelgoedmuseum gaan; het zou een heel leuke belevingsnamiddag kunnen worden. En het geeft inderdaad inzicht over een 'andere' wereld, die van vroeger, die ook nu nog in veel landen de leefwereld van kinderen is.

ilse coppieters schreef

Ik wil heel graag aan mijn dochters tonen dat er nog iets anders is dan gsm's, tablets, laptops en tv, maar dat er ook nog ja superfijn speelgoed is. En vooral dat er vroeger ongelooflijk mooi gemaakt en creatief speelgoed was.

glenn schreef

heel graag dan kan ik gaan met mijn 3 kinderen van mijn broer en zuster en ik de leuke nonkel

siene verhelst schreef

ik ben in 55 geboren en zou graag opnieuw die poppen zien/vasthouden die 'breekbare' hoofden hadden. de mijne is met de onafhankelijkheid van Rwanda (later dan Congo) in dat land achtergebleven... ik zou met mijn 2 kleindochters gaan.

monique smits schreef

graag hadden we met de 2 kleinkinderen gegaan. De oudste speelt dol graag met poppen en kleedjes aan en uit. Ik zou dan ook nog eens heel graag de poppen uit de tijd willen bewonderen. Ganzenbord wil ik ook nog wel eens spelen. Zou een mooi paasgeschenk zijn ! super en niet ver weg

Natacha schreef

ook graag tickets om eens met de kids naartoe te gaan

Rose Lemmens schreef

Met onze kleindochter Lobke, die zou graag oude poppen zien van in mijn tijd (jaren 50 en 60) en de spelletjes zoals Ganzenbord.

Michele Vermeerbergen schreef

Ik zou graag gaan met mijn 2 kleindochters en met hen oude spelletjes spelen

Annie Verheijen schreef

Ik ben ooit in het museum geweest en wil wel eens terug gaan met 2 kleinkinderen voor oude spelletjes te spelen

Jo Desiere schreef

Ik wil héééél graag met beste-vriendin-Mieke-die-veel-te-ver-in-Leuven-woont, een dagje naar het speelgoedmuseum met onze kids (Mateo 6, Rosalie 1,5, Hannes 6, Lotte 4)...misschien kunnen we samen nog es MASTERMIND spelen? of 'scrabble', of het raadspel 'ben ik een banaan?' of misschien wel MONOPOLY? Ik verlang al om te gaan!

H.Muylaert schreef

Ik zou met mijn 2 kleinkinderen het speelgoedmuseum willen bezoeken. Met de trein er naartoe zodat dit op zich al een fijne ervaring is. Eens ter plaatse kunnen ze zien hoe tevreden wij als kind waren met het eenvoudige speelgoed dat ons toen aangereikt werd. Ik denk dat vooral de barbie-poppen het meeste succes zullen hebben.

Verheyen Chris schreef

Met de 2 jongste kleinkinderen van 8 en 9 jaar een daguitstapje naar Mechelen. De jongste is een Lego-boy, maar voor de oudste zou het eens iets totaal anders zijn buiten zijn voetbal-fobie en tablet. De 2 oudste kleinkids hebben zich daar reuze geamuseerd en nu willen we eens zien of de 2 jongste het ook zo leuk vinden.

Martine Van Geysel schreef

Ben er jaren geleden geweest met de zoon , zou er nu graag naar toe gaan met de kleinkinderen . Wij wonen in Zemst , dus niet ver van onze deur . Vooral het oude houten " simpel "speelgoed zou ik nog wel eens willen terug zien . Alvast bedankt voor de uitnodiging !!!

Natascha schreef

Doordat mijn nichtje geopereerd is na een pijnlijke val kan ze niet mee op skivakantie met broers en ouders. Daardoor verblijft ze bij me. Het speelgoedmuseum zou voor haar een heel leuk alternatief zijn!

Heyvaert schreef

Ik zou heel graag zowel met mijn oma als mijn kleinkind een bezoekje brengen aan het speelgoedmuseum. Een mooie uitstap voor ons drietjes en 2 generaties verschil. Lijkt me heel fijn om te doen. :°)

Laurent Buytaert schreef

Ik zou graag mijn lieve vriendin verrassen met dit origineel uitje. Ik ben altijd fan van het leuke Cluedo! Laat maar komen die tickets :-)

Jacqueline Tackx schreef

Zou graag gaan met mijn twee kleinkinderen van 7 en 10 jaar. De fifties de tij dat ik klein was kunnen ze zien waar oma mee gespeeld heeft.

Daniel Burette schreef

Hallo. Ik vond het leuk om het museum te bezoeken met mijn vrouw Maria. Ik zou graag oud speelgoed manipuleren om omhoog te gaan. Dankjewel.

UYTTERSPROT Marie-Louise schreef

Eind mei word ik voor de eerste keer oma. Dit wekt opnieuw mijn interesse voor speelgoed. Ik kom uit een groot gezin van 12 kinderen en we speelden vooral veel buiten. Als kind kregen we niet zoveel en konden we ons amuseren met de kleinste dingen. Ik keek altijd enorm uit naar de dag dat Sint Maarten kwam want dit was de enige dag per jaar dat we veel speelgoed kregen. Dan waren wij om 6 uur 's morgens al wakker en stonden te popelen om te gaan kijken wat de Sint ons gebracht had. Toen ik wist wie de Sint was kwam ik te weten dat mijn vader en mijn broer stiekem houten meubeltjes voor ons in mekaar timmerden, een tafel met vier stoeltjes, een kastje voor de poppenkleedjes .... Maar ook kregen we ander speelgoed zoals een pop, kinderwagen, keukentje enz... Ik zou het enorm leuk vinden om al het oude speelgoed van vroeger nog eens te bekijken, dit als herinnering aan de tijd van toen... een mooi aandenken aan de leukste, en de meeste verrassende dag van het jaar en dat was toen Sint Maarten kwam. Pure nostalgie!

Robberechts Rita schreef

Onze twee oudste kleinkinderen van 8 en 5 jaar zijn super geïnteresseerd hoe het vroeger was. Wat papa en mama deden als ze klein waren, met wat ze speelden en welke deugnietenstreken ze uithaalden. Wanneer ik vraag : welk verhaaltje lees ik voor? dan antwoorden ze steeds: 'vertel nog een van vroeger. Wat papa allemaal deed.'

Met een bezoek aan het speelgoedmuseum worden mijn 'echte verhalen' schitterend geïllustreerd.

Stevelinck cindy schreef

Ik zou graag met mijn twee dochters (17 en 12)komen en wil nog eens in de playmobil duiken en barbies aankleden. Samen winkeltje spelen en elastiekspringen. Of een wedstrijd hoolahoepen houden.

Tamara Boddaert schreef

Ik zou supergraag met mijn zussen gaan! Wij hadden vroeger nl heel veel speelgoed, maar we hebben toen we opgroeiend waren helaas ons hele hebben en houden verloren in een brand! Er zou vr ons dus een dubbele nostalgische betekenis achter zitten...

Van Den Driessche Nicole schreef

Graag zou ik samen met mijn kleindochter eens gaan kijken naar het speelgoed van vroeger , misschien wek ik zo haar interesse in het speelgoed dat hier nog op de zolder staat en kunnen we samen mee spelen Met het ganzenspel zou ik nog wel eens willen spelen met haar

Clement LUTGART schreef

Oma en opa zouden met hun 4 kleinkinderen graag naar het speelgoedmusem gaan. Onze kleinkinderen hebben een goeie leeftijd om iets mee te dragen heel hun levenlang Ze zijn tussen de 8 jaar en 12jaar . Ook wij als grootouders zullen ons amuseren,want wij hebben nooit te zien gekregen wat onze kinderen en kleinkinderen nu allemaal bezitten .Vele leuke groetjes aan Gemma en alle medewerkers .❤

Marjolijn Van Mellaerts schreef

Ik zou er graag een gezinsuitstap van maken. Mijn man en ik zitten in de verkoop van "moderne" spelen. Wij zouden onze dochters graag het verschil laten zien tussen het speelgoed van nu en dat van vroeger. Ik ben er zeker van dat de meisjes zich met het "oude" speelgoed ook prima kunnen amuseren. Een partijtje ganzenbord zou nostalgie zijn naar onze eigen kindertijd.

Reynders Wies Lidnr 67809 schreef

Zelf ben ik er nog nooit geweest. Ik, iemand die vol heimwee zit naar de jaren 60. Het zou fantastisch zijn, om dat de delen met mijn echtgenoot, maar vooral met onze 3 kleinkinderen.

Verschueren Anny schreef

Graag zouden we met de vier kleinkinderen van 3,4,5 en 6 jaar met de trein naar Het Speelgoedmuseum gaan. De drie jongsten zijn meisjes en verzot op alles wat met poppen te maken heeft, ook keukentje en allerlei huishoudspulletjes hebben hun interesse.

Onze kleinzoon is verzot op spelletjes en er gaat geen dag voorbij of hij is aan het bouwen met Lego.

Het zou een plezier zijn om hun gezichtjes eens te zien bij het bewonderen van het speelgoed uit moekes en vokkes tijd.

Reageer