Spaghetti bolognese volgens de mama's van Meulenberg

{$items.title}

- ‘Wat gaan we eten?’ vraagt zoonlief.
- ‘Pasta, mama schrijft vandaag een stukje voor de website van haar werk en is een lekker receptje aan het zoeken in het kookboek van Femma’, antwoord ik terwijl ik Koken voor elke dag doorblader.
- ‘Hm, pasta. Dan wil ik macaroni met kaassaus! Dat is mijn lievelingseten!’ gaat mijn zoon verder.
- ‘Maar ik wil spaghetti bolognese!’ protesteert de dochter.
- ‘Het plan was wel om iets uitdagenders te maken’, reageer ik.

Twee teleurgestelde kindjes kijken mij aan. Je kent dat wel, die puppyogen … en eigenlijk heb ik zelf ook best wel zin in Spaghetti bolognese.
Het receptje voor mijn spaghetti bolognese doet me terugdenken aan mijn vorige job. We hadden toen een kantoortje in het buurthuis van Meulenberg. Iedere dinsdag rond 10.30 u kwamen drie vrijwilligsters met Italiaanse roots spaghetti maken voor de medewerkers in het buurthuis. Die spaghetti smaakte altijd zo heerlijk dat ik me afvroeg wat hun geheim was.

Wel: eenvoud, tijd en één specifiek flesje!

Ingrediënten:
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1/2 fles tomatenpassata van Cirio (het geheime ingrediënt)
- 400 gr. gehakt
- peper, zout
- 400 gr. spaghetti

Bereidingswijze:
Om te starten bakten ze de knoflook en de ajuin aan, samen met het gehakt.
Vervolgens voegden ze de tomatenpassata toe en evenveel water.
Ze lieten dit alles een halfuurtje tot een uurtje op een zacht vuur sudderen.
Alles werd afgekruid met peper en zout.
Zodra de saus dik genoeg was, was ze klaar.
Ondertussen werd de spaghetti beetgaar gekookt.

Zo eenvoudig is het. Smullen maar!

Dit blogje werd aangeleverd door collega Myriam Wauters.

Reacties

Ghislaine Palinckx schreef

Gebruik liever de saus van Manna !!!MMMM ook lekker en veel minder werk !! trouwens onze dochter werkt er !!

LIES schreef

em, waar kan je dat flesje juist terugvinden ?

Daniëlla Van Loo schreef

Dit recept ga ik zeker klaarmaken en dat flesje vindt ik denk ik in Colruyt ?

Onze kleinzoon is verzot op bolognaise en macaroni met hesp en kaassaus!

Bedankt voor dit recept !

Catry Jean. schreef

Fijn - één van die recepten.. en 'het flesje' die je huis kunt hebben

voor een moment... dat er iets niet voorzien is--en wij toch

reuzehonger hebben.. ** 2 kleinkind. plots binnengewipt

opa en oma... samen naar een snack kost al gauw......

en.... "de sfeer thuis"

dank voor de tip

De Samber Paula schreef

Altijd een topper als de kleinkinderen bij Meme komen eten, vlug gereed en tijd om samen te kletsen. Dankvoor het recept

Daniëlla Van Loo schreef

ik kocht 'het flesje' deze namiddag in onze Colruytwinkel !

Klaarmaken !!!

ludwina schreef

ik kocht Heinz frito tomatensaus ( brikpak Albert Heijn) om in mijn saus te doen: superlekker ! (voeg er ook altijd rode tabasco, 3 teentjes look op 500 gr gehakt,ajuin,gele of zoete paprika en eventueel wortelen aan toe).

De saus altijd een nachtje rusten (zie wel dat de kabouters 's nachts je saus niet komen opeten . Ik maak de portie daarom altijd iets groter)

Maar deze mama's Meulenberg ga ik natuurlijk ook eens uitproberen. Bedankt voor het recept want lekkere spaghetti maken is niet simpel ................ of toch

Ludwina uit Molenstede

ludwina schreef

aan Daniella Van Loo

Nog een gouden tip voor je macaroni.

Ik leerde het van mijn overleden moeder ( Jeannine de beste kokkin ooit en jaren voorzitster van KAV Okselaar).

Bak uiringen.

Doe er de hespsnede ( in reepjes snijden) bij en laat die even meebakken. Als je spekreepjes neemt (van herta gerookt of gezouten) bak je ze best apart en giet het vet weg. Laat de spekreepjes even afdruipen op wat keukenrol.

Maak je roux en verkruimel er een beetje bouillon in (vb kippenbouillon). Opgelet als je het met spek maakt want dat is al zout op zich !

Werk het af met geraspte kaas (vb emmental - naast het vuur toevoegen).

Mijn mama deed er nog geraspte kruidnoot bij (maar dat is smaak, ik doe dat nooit )

Je kan het eventueel nog in de oven zetten en bestrooien met kaas of dadelijk opeten.

Succes

Groetjes Ludwina uit Molenstede

Reageer