Snelle weekmenu's #2

{$items.title}

Snelle frittata

Voor vier personen

        2 el olijfolie
        1 zak Italiaanse wokgroente (750 g, diepvries)
        8 eieren
        50 ml melk
        1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
        1 zak eikenbladsla melange (100 g)
        2 el sladressing balsamico (fles 270 ml)

Bereiden

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de wokgroente al omscheppend 5 min. Klop de eieren los met de melk, 100 g ricotta, peper en zout. Schenk het ei op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in 8-10 min. stollen. Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2-3 min. goudbruin en knapperig. Maak de sla aan met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Dit recept is afkomstig van ah.nl

Pesto met kip uit de oven

Voor 2 a 3 personen

Benodigdheden:

       2 kipfilets
       1 klein potje pesto (90 gr)
        mozzarella of geraspte kaas
        snufje zout/peper

Bereiden

Verwarm je oven voor op 190 graden. Snijd de kipfilets in twee of 3 lange repen en breng je ze op smaak met een snufje zout en peper. Vet een ovenschaal en verdeel de helft van de pesto over de bodem van de ovenschaal. Leg de kipfilets op de pesto en verdeel de rest van de pesto over de kip. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de kip voor circa 30 minuten in de oven totdat de kip gaar is. Haal dan het aluminiumfolie eraf en verdeel wat geraspte kaas of wat plakjes mozzarella over de kip. Zet de ovenschaal voor circa 5 minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer de kip met bijvoorbeeld knoflookaardappeltjes of rijst.

Dit recept is afkomstig van lekkerensimpel.com

Makkelijke pasta carbonara


Salade met gegrilde courgette en feta

    1 zakje sla naar keuze
    1 courgette
    125 gram cherrytomaatjes
    200 gram feta
    1/3 komkommer
    Extra vierge olijfolie
    2 theelepels fijne mosterd
    2 theelepels honing
    Scheut rodewijnazijn
    Peper & zout

Snij de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Pak een grilpan en verhit die op hoog vuur. Smeer de courgetteplakken een beetje in met olijfolie en gril ze tot ze gaar zijn en een mooi grilstreepje hebben. Leg op een bord en laat afkoelen.
    Snij de cherrytomaatjes in vieren. Was de komkommer en snij door de helft en dan in plakjes.
    Maak de dressing door de mosterd, honing, olijfolie en een scheut rodewijnazijn te mengen.Breng op smaak met zout en peper.
    Doe de sla in een kom en leg hier de tomaatjes, komkommer en feta op en bedruppel met wat van de dressing.

Dit recept is afkomstig van simoneskitchen.nl

Wok met gemarineerde scampi's en rijst

 

 

Dit recept verscheen eerder op colruyt.be
Eet smakelijk!

Reageer