Senegal, dafa nex*

{$items.title}

(*Senegal is heerlijk)

In maart 2016 vertrekken we voor de tweede keer met 30 Femmavrouwen naar Senegal. Ik kijk er nu al naar uit! Voor mij is Senegal een beetje thuis komen. Een zalig land, met zalige inwoners. Ga mee en beleef de reis van je leven. Waarom vind ik het land zo geweldig?

Senegal is voor mij:

  • Supervriendelijke mensen die iedereen goeiedag zeggen en tijd maken voor een babbeltje. Het is er heel normaal dat men je uitnodigt om mee te eten. Gastvrijheid (terranga) zit er in de genen. Ze houden enorm van feesten, lachen en plezier maken.
  • Heel lekker eten. Verse vis uit de oceaan, veel verschillende groenten en evenveel manieren om ze klaar te maken. Domoda aux boulettes de poisson (tomatensaus met visballetjes) is mijn favoriet. Gezellig samen eten uit één grote schaal. Dat ik na mijn verblijf niet meer in al mijn broeken paste, zegt genoeg.
  • Rijk aan geschiedenis en cultuur. Heel beklijvend is Ile de Gorée, het slaveneiland, waar je de wreedheid bijna kan voelen. Mooi om te zien hoe moslims en christenen vreedzaam naast elkaar leven. Je vindt sporen van het animisme (natuurgeloof) terug in heel wat dagelijkse gebruiken.
  • Mooie en rustgevende natuur. Op het eerste zicht lijkt het landschap wat saai. Maar op een bootje in het Parc National du Djoudj zie je massa’s vogels, krokodillen en andere dieren. Varen tussen de mangroves op de Saloum rivier of kijken naar de wilde golven van de oceaan geeft me een zalig, rustgevend gevoel.
  • Muziek. In mijn auto heb ik steeds een paar cd’s met Senegalese muziek. Op koude dagen wordt het met deze muziek ineens een paar graden warmer. Ik kan niet dansen zoals de Senegalezen, maar stil blijven zitten lukt toch ook niet.
  • Thee (attaya) drinken. Rond een vuurtje gezellig kletsen en de straffe, mierzoete thee opslurpen is voor mij Senegal. Vastberaden heb ik een kannetje, glaasjes en thee mee naar huis gebracht… Helaas.
  • Zon, zon en nog eens zon!! Voor mij al een reden op zich om te vertrekken

 

Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Zin om dit mee te ontdekken? Het wordt een ideale reis om na de winter een dosis zon, vrolijkheid en warmte op te doen.

Tot dan!
Mien

Meer weten?

Info over de reis naar Senegal in 2016

De getuigenis van een deelnemer aan de reis in 2014

Of kom live kennismaken op het reiscafé op 28 februari in Mechelen

 

Reageer