Seizoensgroenten!? We helpen je op weg!

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Ben jij al klaar voor de Seizoensgroente-Challenge?  Dan registreerde je je vast al via deze website
Of twijfel je nog of je het wel kan en voldoende kookinspiratie zal hebben? 
Daar helpen we je graag mee op weg!

Laat weten dat je meedoet!

Start eerst en vooral door je te registreren via de actiesite.  Zo laat jij de supermarkten weten dat je meer bent dan je kassaticket en ook van hen wat inspanningen verwacht om jouw meer duurzame keuzes te laten maken.  Bovendien krijg je zo ook heel wat inspiratie van Sofie Dumont in de vorm van een weekmenu en lekkere receptjes!

Wat zijn de seizoensgroenten eigenlijk!?

De challenge loopt van 23 tot 30 april.  Weet jij wat de seizoensgroenten in die periode zijn? 
Op de website van Velt vind je overzichtelijke kalenders voor groente en fruit, en ook voor kruiden én de moestuin.

In april is het lijstje eerder beperkt, dus we zullen creatief moeten zijn met:

 • Aardappelen
 • Andijvie
 • Asperges       
 • Bloemkool
 • Groene selder
 • Paddenstoelen
 • Prei
 • Raap
 • Raapstelen
 • Radijs
 • Rode biet
 • Spinazie
 • Uien
 • Witlof
Femma-inspiratie

Naast het weekmenu van Sofie Dumont zorgen we ook zelf voor een weekmenu voor de challenge.  Inspiratie heb je immers nooit genoeg!  Ons weekmenu verschijnt op maandag 16 april op deze blog. Zo krijg je nog wat voorbereidingstijd voor de start van de challenge op 23 april.

We raken steeds meer overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet ten goede komt en dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid.

Koken voor elke dag biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten. De receptjes uit ons weekmenu vind je dus zeker terug in deze kookbijbel!

Het boek is te koop in de boekhandel voor 34.99 euro én voor onze leden in onze Femma Boetiek voor 30 euro.

 

Nog meer inspiratie

Speciaal voor de Seizoensgroente-Challenge zetten we volgende uitgaven in promotie!

Vers natuurlijk! is mooi geïllustreerd en maakt je wegwijs in seizoensgebonden en duurzaam koken. Je vindt er welke groenten in welk seizoen thuishoren en welke culinaire mogelijkheden ze in hun mars hebben. Soms staan er verrassende combinaties in en kiezen we voor gedurfde smaken. Je ontdekt er vergeten groenten en verwerken ze in eenvoudige gerechtjes. Een boek met heel veel tips, boeiende columns en ruim zestig lekkere seizoensgebonden receptjes.

Nu 5 euro ipv 8 euro voor onze leden in de Femma Boetiek!

Lekker & Gezond: Heerlijke recepten voor weinig geld
Iedereen eet graag lekker. Iedereen wil ook wel gezond eten. En het liefst voor weinig geld. Lekker, gezond en goedkoop, kan dat in één recept? Ja, dat kan. Dat zie je in Lekker en gezond. In dit kookboek vind je uitleg over gezonde voeding en tips om geld te besparen. Daarna volgen een heleboel heerlijke recepten, met mooie foto’s in kleur. Enkele voorbeelden: snelle soep van courgette, aardappelen met prei en ham in de oven, wok met kip, appel en gele paprika, vis met saus van sinaasappel, gebakken banaan met kokos en limoen … Zet die potten en pannen maar al klaar. Lekker en gezond staat garant voor heerlijke, gezonde maaltijden die niet duur zijn. Smakelijk!

Nu voor 5 euro ipv 10 euro voor onze leden in de Femma Boetiek!

 

Reacties

Wendy Blomme schreef

Leuk initiatief! Ik doe alvast mee!

Reageer