Schrijven ga ik beslist terug wat meer moeten doen

{$items.title}

Op zaterdag 15 februari kwamen in Turnhout  zes Femmadames samen om deel te nemen aan ‘Het verhaal van mijn (Femma-) leven’. Bieke, Nicole, Marie Rose, Marietje, Reinhilde en Cil namen de tijd om een dag te reflecteren, te schrijven en te delen met de groep over de betekenis van KAV/Femma  in hun leven.

Hieronder hun reacties over hoe ze deze schrijfdag beleefden:

Schrijven is heilzaam

“Ik heb heel innerlijk rijke mensen ontmoet. Dat geeft, gaf me een heel aangenaam gevoel.
Het gevoel van genieten van een waardevolle dag waarin we een keer hebben stil gestaan. Bewust achterover hangend wat in ons speelt en leeft en welke verschillende nuances we allen leggen rond hetzelfde grote doel/missie van Femma. Ik ga blijven schrijven, knippen en plakken omdat het voor mij heel heilzaam aanvoelt.  Herstellend als ’t ware alsof ik er een nacht over geslapen heb.”

Femma zet in op belangrijke thema’s

“Het was anders dan ik verwacht had maar daarom niet minder boeiend. Zo zie je maar dat Femma geen enkel  belangrijk thema links laat liggen. Als de lesgeefster dan ook nog eens 110 % meevalt kan ik wel spreken van een leerrijke dag. Weeral fijne mensen leren kennen.  Een dag om niet te vergeten en zeker te vermelden in mijn quisum. Schrijven ga ik beslist terug wat meer moeten doen.”

Boeiende vrouwen

“Het ontmoeten van leuke, boeiende vrouwen ieder met haar eigen “Femma-verhaal”. Vrouwen die ook een inkijkje gaven in hun eigen leefwereld. Zo boeiend omdat elkeen zo verschillend is en anders staat in het leven. Toch één roze (of is het nu magenta) draad die ons verbindt al is het ieder op haar eigen, unieke manier. Ik heb er heel erg van genoten!”

Op zoek gaan naar jezelf

“Deze schrijfdag was belangrijk voor mij omdat het zeer lang geleden was dat ik, in het kader van Femma, andere, nieuwe vrouwen leerde kennen, heb ontmoet. Het was boeiend om even op zoek te gaan naar je eigen kwaliteiten, je diepste motivatie, de waarden die jij belangrijk vindt, die je drijven.
We lieten ons inspireren door andere Femmavrouwen en hun engagement. De match tussen mij en Femma is nog zeer groot.”

Leuke ervaring

“Dit was een dag voor mij waaraan ik echt wilde meedoen. Schrijven aan het boek van mijn leven doe ik voorlopig met het maken van (digitale) foto albums. Het was een leuke ervaring om mensen met totaal verschillende achtergronden te ontmoeten.”

Femma heeft een schat van rijkdom

“Vandaag werden mijn overtuigingen, match tussen de missie van Femma en mijn eigen persoonlijke waarden, nog eens extra bevestigd of in de verf, wasco gezet. Femma heeft een schat van rijkdom in haar organisatie, vrouwen zoals jullie allen die ik vandaag mocht ontmoeten. Dank jullie wel voor deze fijne ontmoeting! De kracht van vrouwen en de waarden van Femma waren tastbaar en zichtbaar.”

Kriebelt het na het lezen van deze enthousiaste reacties om deel  te nemen aan één van de volgende drie schrijfdagen? Klik hier voor meer info.  Er zijn nog een aantal plaatsen vrij:
  • 07/03/20 - Antwerpen,Vormingscentrum PRH, Otto Veniusstraat 15
  • 14/03/20 - Herent, ’t Groeihuis - Sint-Jozefdreef 7
  • 28/03/20 - Hasselt, Origine - Oudstrijderslaan 40

 

Reageer