Schotse ruit weven

{$items.title}

Een Schotse kilt dat heeft toch iets, vind je niet? Een traditie die steevast in ere wordt gehouden en die wereldwijd gekend is! Een wollen stof met vast ruitenpatroon in klassieke kleuren verwerkt tot een plooirok volgens origineel model! Of zijn het de harige mannenbenen die er vanonder komen die het ding zo cool maken?


Geen paniek, aan een kilt gaan we ons niet wagen, maar de Schotse ruit werkte op onze verbeelding en een paar creatieve duizendpoten gingen er mee aan de slag. Het resultaat mag er beslist zijn! Een Femma aanbod met stijl.


Een gebreide ondergrond in ribbelsteek,  al dan niet met streepmotief, is de basis om de Schotse ruit te weven. Volgens een basispatroon worden draden door de ondergrond geweven, rekening houdend met de kleurencombinatie.

Zeer geschikt om te verwerken tot een kussen, toilettas of halswarmer.


Een leuke onderlegger in katoendraad  in zomerse kleuren geeft je tuintafel dat tikje meer. Pure klasse!
Of durf jij je wagen aan een unieke handtas om mee te pronken?


Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Zoek hier snel een Femma groep in je buurt waar deze activiteit op het programma staat maar let op! Deze weeftechniek werkt verslavend!
Staat de workshop niet op het programma in een groep in je buurt?  Klop aan bij de vrijwilligers van je plaatselijke groep en misschien kunnen jullie het samen organiseren!

 

Alvast veel creatief plezier!

Reacties

Agnes Ingelbrecht schreef

Dank je wel voor het aanbod, wij zijn nog op zoek naar creatieve modellen voor de placemats. (gezien op de beurs in Beernem maar weinig van terug te vinden in Femmazine)of DIY fiches?

Wie kan helpen?

Brenda schreef

Leuk artikel. Ik ga het ook eens proberen. Voor de zomer vind ik een fleurige schotse ruit namelijk super voor op de buitentafel.

Reageer