Samen met je vrienden op reis, goed idee of goed gek?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Met twee gezinnen samen op reis gaan? Waarom niet als het goed klikt? Je kan er samen eens een weekendje op uit trekken om te kijken of dit lukt. Het is handig wanneer je elkaar goed kent en je dezelfde interesses hebt. Zo kan het met vrienden heel goed klikken, terwijl het met  een schoonbroer en schoonzus helemaal niet lukt.

Baseer je niet alleen op de keuze van de vakantieformule, "we gaan samen op hotel of we huren samen een huisje...". Vooraf veel afspraken maken vergroot de kans op slagen!

Al eens geprobeerd en nooit meer? Kijk uit voor deze vakantievalkuilen.

  • Je kent je vrienden niet echt tot je een week lang onder hetzelfde dak hebt gewoond. Dat is de periode om de kleine kantjes te ontdekken. Die maken een vakantie net dat tikje minder aangenaam... De ene ruimt te veel op, de andere te weinig 'en het zijn altijd dezelfde' die koken of boodschappen doen. Middenin een echtelijke ruzie terecht komen, is nog iets helemaal anders. Elke vakantie heeft een koppel wel eens ruzie, en bijna altijd zal je half verplicht worden een kant te kiezen.
  • Zit je op dezelfde golflengte op vlak van soort vakantie?Heb je vooral zin in een luie lees- en speelvakantie, strandvakantie of trek je er liefst voor dag en dauw op uit? Het is goed om op voorhand met je vrienden af te stemmen hoe zij de vakantie zien en op welke manier ze hun dag het liefst invullen.
  • Elke dag samen uit, samen thuis? Het is niet omdat je samen op reis bent, dat je de hele dag met elkaar moeten optrekken. Een vriendschap kan zwaar op de proef gesteld worden als je constant bij elkaar bent. Je hoort vaak dat er dan ruzie van komt en de vriendschap zelfs helemaal over is achteraf. Door af en toe eens iets apart te doen, behoudt iedereen zijn eigen routines, verkleint de kans op spanningen, en heeft iedereen ’s avonds wat te vertellen.
  • Een mogelijke afknapper zijn de kinderen van iemand anders. Je eigen kinderen zijn geen engeltjes maar die van anderen lijken altijd veel erger.  Zorg er voor dat je de kinderen vooraf kent en dat je vrienden de jouwe kennen. Leuk als de kinderen goed met elkaar kunnen opschieten, ongeveer dezelfde interesses delen en van ongeveer dezelfde leeftijd zijn. Een logeerpartijtje of daguitstap vooraf is aan te raden. Bespreek dan ook hoe je zal reageren als de kinderen in de clinch gaan. Kom je tussenbeide of moeten ze het zelf oplossen? Straffen of niet? Ongeveer dezelfde visie op opvoeding helpt ook! Zorg er vooral voor dat een ruzie tussen kinderen niet leidt tot een ruzie tussen de volwassenen.
  • Geldkwesties ontstaan al snel in discussies. Elke dag uiteten? Het is tenslotte vakantie. Of eerder spaarzaam en vaak zelf aan het fornuis staan?  Ook als je samen op restaurant gaat, kan je beter goede afspraken maken. Stel dat het ene gezin de duurste gerechten van de kaart kiest, terwijl jouw gezin het houdt bij een budgetvriendelijke salade. De rekening delen of niet?
  • Dezelfde culinaire interesses hebben is ook een pluspunt. Het ene gezin houdt het liever bij pizza of fish-sticks, terwijl het andere gezin liefst uitgebreid gaat tafelen of geniet van de plaatselijke keuken.


Reageer! Hoe ga jij liefst op vakantie? Met anderen, alleen met je eigen gezin, met vriendinnen?


Geschreven door Christine Liefsoens

Reageer