Safe the date - Refugee walk 2017

{$items.title}

Op 24 september 2017 is het zover, dan gaat de tweede Refugee Walk van start! Een sponsortocht van 40 km door het Nationaal Park Hoge Kempen. Trek je wandelschoenen aan en stap mee voor mensen op de vlucht!

Vandaag speelt zich de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog af. Elk jaar drijft geweld, oorlog, vervolging en wanhoop tienduizenden mensen weg uit hun eigen huis. Sommige vluchtelingen zijn wekenlang te voet onderweg tijdens een gevaarlijke tocht, op zoek naar een veilige thuis. De Refugee Walk daagt deelnemers uit om in hun voetsporen te treden en zelf een tocht van 40 kilometer af te leggen. Wie meestapt, zamelt geld in voor mensen op de vlucht.

Maar de Refugee Walk is meer dan een sportieve uitdaging of inzamelactie. Vlamingen, Belgen, Europeanen, vluchtelingen en asielzoekers organiseren, werken en wandelen samen. De staptocht brengt mensen bij elkaar, doorbreekt stereotypen en bouwt bruggen.

Vorig jaar organiseerden Vluchtelingenwerk en haar partners voor de eerste keer de Refugee Walk. Meer dan 700 enthousiastelingen stapten 40 km in het wondermooie Nationaal Park Hoge Kempen. Dankzij hun steun kregen meer dan 25 000 vluchtelingen en asielzoekers een warm welkom in het Startpunt van Vluchtelingenwerk. Op zondag 24 september brengt de Refugee Walk voor de tweede keer een stukje van de wereld naar het Nationaal Park Hoge Kempen:

  • TALES FROM THE WORLD: De Refugee Walk werkt ontmoetingen in de hand. Tijdens de tocht die jullie samen afleggen, delen vluchtelingen hun verhaal met jou.
  • ROCK THE WORLD: Muziek motiveert. Muziek kent geen grenzen. Op verschillende plekken langs het parcours word je verrast door muziek uit de hele wereld.
  • EAT THAT, WORLD: Wil je elkaar beter leren kennen, dan is samen eten de perfecte manier. Daar zijn Vlaamse Bourgondiërs, gastvrije Syriërs en hartelijke Congolezen het over eens. Zij kruipen samen achter het fornuis om de bevoorrading te voorzien van een wereldse toets.

Ben je er graag bij?

Hou dan zeker www.refugeewalk.be in de gaten! En volg de Refugee Walk op Facebook en Instagram of ga naar https://www.vluchtelingenwerk.be/nieuws/save-the-date-stap-opnieuw-mee-met-onze-refugee-walk-op-24-september

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert de Refugee Walk in samenwerking met de Stad Genk, het Nationaal Park Hoge Kempen, Limburg Gastvrij, Wandelsport Vlaanderen en heel wat andere organisaties.

 

Foto: https://www.vluchtelingenwerk.be/nieuws/save-the-date-stap-opnieuw-mee-met-onze-refugee-walk-op-24-september

Reageer