Refugee Walk 2018 start dit jaar in Mechelen

{$items.title}

Wereldwijd waren nooit zo veel mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Sommige vluchtelingen zijn wekenlang te voet onderweg, op zoek naar een veilige thuis. Voor het derde jaar op rij daagt de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen deelnemers uit om in de voetsporen te treden van vluchtelingen en een tocht van 40 kilometer af te leggen. Wie meestapt, zamelt geld in voor vluchtelingen en asielzoekers.

Maar de Refugee Walk is meer dan een sportieve inzamelactie. Tijdens de wandeling doorbreken we stereotypen en bouwen we bruggen. Met de vluchtelingen die meestappen, deel je verhalen en kilometers. En je leert elkaar ook beter kennen bij eten en muziek uit de hele wereld (op verschillende plekken langs het parcours).

Wanneer?

Zondag 30 september in Mechelen.

Deelnemen of steunen

  • Stap je mee? Dan kun je deelnemen in een team  van 1 tot 6 personen. Elke stapper betaalt 30 euro inschrijvingsgeld. In ruil daarvoor krijg je lekker eten en drinken onderweg, medische verzorging indien nodig, ben je verzekerd en beleef je een unieke ervaring.
  • De Refugee Walk is een sponsortocht om mensen op de vlucht te steunen. Daarom wordt aan elke stapper gevraagd om 100 euro in te zamelen.
  • Stap je zelf niet mee, maar ben je dit initiatief wel genegen, dan kun je ook een stapper steunen.

Ook Femmacollega's doen mee!

 

Alle info over de Refugee Walk, inschrijving en/of sponsoring vind je hier.
 

 

Reageer