Recht op antwoord

{$items.title}

“Ik ben te weten gekomen dat mijn dochter (18 jaar) regelmatig joints rookt bij ons
in huis (uiteraard als we er zelf niet zijn). Ze doet dat met haar vrienden, waaronder ook minderjarigen. Soms zouden ze ook cocaïne gebruiken.
Ze kweekt zelf haar cannabis op de kamer en heeft drie planten staan. Ze wil de planten niet wegdoen. Er loopt hier nog een klein kind van vijf jaar rond. In welke mate kan ik hiervoor vervolgd
worden? Wat als ik zelf de politie inlicht? Wat zijn dan de mogelijke gevolgen voor haar? Zij houdt
geen enkele rekening met haar jongere broertje.”

Een brochure voor ouders over kinderen, drugs en de wet

De DrugLijn stelt de nieuwe brochure ‘Recht op antwoord’ voor. Deze verzamelt informatie over de wetgeving die van belang is voor ouders met een druggebruikend kind. De brochure vertrekt steeds vanuit fictieve, maar herkenbare verhalen van ouders in vergelijkbare situaties. Je vindt er onder andere het antwoord op vragen als: Mag ik mijn kind verplichten een drugtest af te nemen? Moet ik mijn meerderjarige dochter 'onderhouden', zelfs als ze al haar geld aan drugs besteedt? Kan een deurwaarder beslag leggen op mijn goederen als mijn zoon zijn schulden niet betaalt? De brochure bevat ook adressen waar ouders juridisch advies op maat kunnen inwinnen.

Je kan bij De DrugLijn een gratis exemplaar aanvragen. Dat kan via telefoon op 078/15 10 20, of via mail, Skype of chat op www.druglijn.be.  Je kan de brochure ook hier downloaden.

Reageer