Raften op de Leie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Enkele enthousiaste vriendinnen, dertigers, kozen voor een avontuurlijk dagje-uit in plaats van een ' passief ' etentje.  Haal je zwemvest  onder het stof uit en bereid je voor op een spetterende rafting activiteit... Met onderstaande tips is het supermakkelijk zelf  uit te testen!

Was een rafting boot in 1986 een “vaartuig” om het wildwater mee te bedwingen… dan hebben wij enkele decennia later  toch wel het geluk dat de rafts nu op zowat alle waters ingezet kunnen worden…

Een heerlijke buitenactiviteit waarbij je in groepjes van ongeveer 8 personen plaatsneemt in echte raftingboten. Ter plaatse pompt men eerst zelf de boten op en worden reddingsvesten aangetrokken. De Leie kent dan wel geen avontuurlijke stroomversnellingen, maar we nemen geen risico’s!

Halverwege de tocht houden we halt aan een bruine kroeg om de nodige energie bij te tanken.

Organiseer deze activiteit ’s avonds, dit geeft een extra dimensie :
Na de pitstop worden er fakkels op de boten bevestigd. Je roeit dan in het pikdonker en ziet heel sfeervol de brandende fakkels over het water glijden. Stel je even de fantasie van de roeiers voor,  al peddelend in het donker, terwijl je hier en daar een glimp kunt opvangen van wat er zich afspeelt in de huizen…

Hoe begin je er aan?

Een mini - stappenplan :

  • Contacteer de organisatie en leg de datum en de exacte locatie vast. Zo kan je oa. boeken bij Rafting en Outdoor, Leiekaai 330 te Gent - tel . 09 225 37 69
  • Neem vooraf een kijkje op www.rafting.be . Klik door naar ‘dagactiviteiten en events’.   Deze activiteit kan evengoed op andere locaties georganiseerd worden.
  • Nodig al je vriendinnen uit. Een sportieve geest is welkom, maar deze activiteit is voor iederéén toegankelijk, ook je minder sportieve- avontuurlijk aangelegde vriendinnen.
  • Aangepaste kledij waarin je vlot kunt bewegen, is aan te raden.
  • Spreek af wie er chauffeur van dienst wil zijn , zodat je niet met meer wagens dan nodig de verplaatsing maakt. Zorg ervoor dat elke chauffeur het juiste adres  meekrijgt. Ook het uitwisselen van GSM nummers is handig.
  • Boek deze activiteit zeker ’s avonds : de romantische sfeer met de fakkels mag zeker niet ontbreken. Het is in dat geval handig om nog voor valavond de boten op te pompen en het water op te gaan. Tegen dat het echt donker is, heb je het roeien goed onder de knie en kan je ten volle genieten van het gezellig sfeertje.

Je merkt het, deze uitstap vraagt niet veel voorbereiding. Het proberen waard!

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer