Prinsessenpraat: op lekker in je lijf staat geen leeftijd

{$items.title}


Prinses deelt op haar blog verhalen over het leven zoals het is, als mama van twee met een grote portie nieuw samengesteld geluk . Voor Femma geeft ze een kijkje in haar hoofd, hart en leven.

We hebben een logee. Ze is jong en mooi. Haar haar krult, haar ogen stralen. 's Avonds zitten we, de logee en ik, op de bank met een vriendin. We drinken rode wijn, we praten. Een echt vrouwengesprek, dat gaat van verhalen over ex-partners, over maatschappelijke bekommernissen, naar permanent ontharen. Tot mijn grote verbazing hebben de poppetjes bij mij op de bank complexen. Issues met hun uiterlijk, waar wat aan gedaan moet worden.

Zebrastrepen

Ik herken het. Ook ik heb issues. Kilo's te veel. Mijn zoontje die me laatst vroeg waarom ik strepen op mijn billen heb. (Omdat moeders afstammen van de zebra, daarom.) Nagels die lijden onder stress. Wallen door een zware tijd achter de rug. Haar met maar weinig fut.

We gaan naar het strand. Overal zijn er lijven. Mooie, krachtige lijven van studentenjongens. Tengere lijfjes van tienermeisjes. Kindjes, in alle maten en gewichten. Ik kijk rond. Aan elke vrouw kan ik zien of het een moeder is of niet. Zelfs de slankste mama's hebben geen platte of stevige buik. En dan daar, een stralende vrouw. Ze ziet er sterk en zelfbewust uit en draagt een bikini. Haar lijf is alles behalve strak. Maar ze straalt zelfvertrouwen uit. En dat maakt haar mooi. Mooier dan de tienermeisjes die verlegen en ongemakkelijk in hun mooie lijfjes zitten.

Rijpere vrouwen

En ook bij een bijeenkomst van vrouwen werd het me laatst duidelijk. We zaten in een kring en praatten over seks. De jongste vrouwen hadden de mooiste lijven, waar ze niet bepaald het lekkerste in zaten. Ze zaten ongemakkelijk, verlegen, onrustig. De rijpere vrouwen zaten lekkerder in hun vaak rijpere, zwaardere en soms zelfs wat gehavende lijven. De jongere vrouwen waren zoekend en wilden behagen, vertelden ze. De rijpere vrouwen kenden hun eigen lijf en dat van hun partner, en hadden pret in bed. Deugddoende seks, waarbij ze er niet aan dachten hun buik in te trekken of zich eerst nog eens te gaan ontharen.

Zalfje tegen complexen

Ik vond het wel eens oneerlijk vroeger. Dat je tussen je 15 en 25 het mooist bent, en dat het daarna alleen maar afneemt. Maar op lekker in je lijf staat geen leeftijd. En net vrouwen die al wat langer in dat lijf wonen, lijken er lekkerder in te zitten. Het is niet die permanente ontharing, die kilo minder of die anti-cellulitis-crème die 't 'm doet. Echt niet. Ik wou dat er een zalfje tegen complexen bestond.

Reacties

Tifosanele schreef

Het klopt dat naarmate je ouder wordt, je hoe langer hoe meer complexen achter je laat. Grappig eigenlijk want objectief gezien ben je allicht op je mooist tijdens je tienerjaren. En laat dat nu net de meest onzekere periode uit je leven zijn... Lang leve de 40!

Lien Van Gysel schreef

En of! Laten we ook als +60-er die veronderstelde complexen maar wegwaaien met een frisse lentebries.

Er worden zovéél middeltjes aangeprezen om onze look van 40 te behouden ...so what?

De tijd van " later" is "nu" om te genieten van cultuur, reizen, kunst, niksen, plannen, lezingen, elkeen volgens eigen interesses in 't leven.

Moge gezondheidskwaaltjes te overwinnen blijven ...

"De verdringing van de geest is het EINDE van elke beschaving."

Dank dat Femma dit blijft ondersteunen ! ..........

Tom schreef

Leuk om te lezen hoe dit allemaal evolueert. Zelf ben ik midden in de 20, en het doet me deugd om dit te zien!

Bedankt voor je artikel, ik heb ervan genoten :)

Reageer